Zilver graveren en snijden met fiber laser

Zilver is een vrij zacht metaal en is dan ook relatief eenvoudig te snijden met een fiber laser. Zelfs markeer laser machines die normaal bedoeld zijn voor het graveren van metalen en kunststoffen kunnen door dun zilver snijden met enkele herhaalde contour lijnen.

GRAVEREN VAN ZILVER

Met de fiber laser is graveren van zilver heel makkelijk. Zelfs met een 20 Watt markeer  machine zoals onze Manon, LANA of EMMA kun je al diep-graveren en met gekleurd contrast werken. Door de instellingen in de software te wijzigen kun je de gravure varieren van wit/zilver naar bijna zwart en alles er tussenin. Wil je echt diep-zwart en nog meer controle over de graveer-instellingen kies dan voor een MOPA fiber laser. Deze machines zijn iets moeilijker in gebruik maar bieden een zeer breed scala aan instellingen en kunnen zeer scherpe diepe kleuren graveren.

In onderstaande video kun je zowel het graveren alsook het snijden van ziver goed zien.

LASERSNIJDEN VAN ZILVER

Zoals we al zeiden is het snijden van zilver ook relatief eenvoudig met een krachtige fiber laser. Met bijvoorbeeld een 1000 of 1500 Watt “Kristel” kun je heel gemakkelijk snelle productie-runs maken in zilver van een millimeter dik. Deze machines zijn prima geschikt voor zeer gedetailleerde sieraden of onderdelen van zilver.

Heb je kleine oplages of moet je kleine unieke stukken snijden in zilver dan kun je ook een fiber markeer laser gebruiken. De machine wordt dan zo ingesteld dat een contourlijn meerdere malen herhaald wordt en uiteindelijk door het zilver heen snijdt. Hoe hoger het vermogen van de laser hoe sneller je uiteindelijk door het zilver snijdt. Ter indicatie :

Met een 30 Watt fiber laser snijd je de vis hieronder in ongeveer 150 seconden. De laser heeft dan zo’n 80 keer over dezelfde lijn heen gesneden.

TIPS VOOR ZILVER EN LASERS

Bij het graveren of snijden van zilver komen microscopisch kleine deeltjes metaal in de lucht. Het is dan ook (letterlijk van levens-)belang dat er een goede afzuiging is bij de lasermachine. Voor het afzuigen en filteren van hele kleine stofdeeltjes adviseren we een HEPA filter zoals onze PRO-Line air scrubbers. Dit soort filtratie is haast een verplicht nummer bij graveren en snijden van metalen. Als je veel edelmetalen zoals goud, zilver, platinum of titatium bewerkt zal het stof ook ophopen in het filter en kan het door een gespecialiseerd bedrijf ook weer terug gewonnen worden uit de HEPA filter.

Alle fiber markeermachines zijn tenslotte ook uit te voeren met een rotatie module waardoor ook ronde voorwerpen zoals ringen, flessen, bijtringen, kandelaars, vazen, of servetringen makkelijk te voorzien zijn van (diep)gravures in elke gewenste vorm en formaat.


 

rotatie module voor fiberlaser machines

 

actieve google reviews

 • 5 star review  Nastja heeft mij te woord gestaan. Zeer netjes en professionele hulp, zeker een aanrader.

  thumb daan rietberg
  6/20/2020

  5 star review  Héél blij met mijn nieuwe account manager René van den Bergh, zelfs vandaag, op zondag...heeft hij mij geholpen zodat ik verder kon met een opdracht voor iDeMo hout, René nogmaals bedankt!...de 5 sterren heb je dik verdiend!

  thumb Monique Belder
  3/08/2020

  5 star review  Gisteren mijn CO2 laser (IRIS) opgehaald ter uitbreiding van het machinepark van Festiwood. We hebben veel kennis opgedaan middels een uitgebreide training door Rene van den Bergh. De uitleg was helder en duidelijk met veel ruimte voor vragen, waarvoor dank. De machine staat inmiddels op z'n plek, nog even aansluiten en dan kunnen we aan de slag!

  thumb joost botteram
  2/19/2020
 • 5 star review  Lasergraaf is een bedrijf met het hart op de juiste plaats. Geen poespas alleen goede kwaliteit machines. Uitleg van René van den Bergh geeft duidelijke uitleg en ook na de aankoop is hij bijna dag en nacht bereikbaar voor wie vragen heeft.

  thumb Pim v. d. Zalm
  6/22/2020

  5 star review  deftige klare basis uitleg van Renè , je kan meteen aan de slag eenmaal bezig altijd bereid de vragen te beantwoorden merci Renè

  thumb Gailliaert Eddy
  4/17/2020

  5 star review  Dat René van den Bergh onze nieuwe account manager is geworden is echt énorm fijn! Hij staat meteen voor je klaar als dat nodig is en helpt je super goed! Hij is een perfectionist en straalt echt passie uit voor zijn werk. Een echte topper!

  thumb Linda Botermans
  3/19/2020
 • 5 star review  René van den Bergh heeft ons weer fantastisch geholpen met de aflevering van onze tweede lasersnijder. Het voelt heel vertrouwd om met René de aflevering te doen en nog eens alle in's en out's door te nemen. Hij neemt er goed de tijd voor waardoor er steeds weer dingen geleerd worden in elk contact dat we hebben. Dank daarvoor en voor de ondersteuning naderhand.

  thumb Bruno Mol
  3/03/2020

  5 star review  Gisteren hebben we de basistraining voor de Nastja 60W lasermachine gevolgd bij Rene. Deze training was duidelijk, goed verzorgd en er was genoeg ruimte voor de vragen die wij hadden. Na afloop hebben we de machine ingeladen en konden we in onze werkplaats direct aan de slag.

  thumb Daphne Berk
  9/01/2020

  5 star review  Zeer goed geholpen door Nastja! Uitgebreide en duidelijke instructies gekregen tijdens aflevering. De graveermachine werkt naar behoren en is gebruiksvriendelijk.

  thumb Leo Blocker
  3/22/2020
 • 5 star review  René, dankjewel voor de deskundige instructie. Het was een bijzonder leerzame, maar ook leuke dag! Wij hebben al erg veel zin om met de machines aan het werk te gaan en voelen ons daar ook bekwaam voor. Mocht dat niet zo zijn, dan weten we dat we op je kunnen rekenen.

  thumb Erwin Meijerink
  7/11/2020

  5 star review  We merkten meteen dat René wist waarover hij praat: veel kennis die hij graag met zijn klanten deelt. Een aardig man met een goede commerciële en menselijke instelling: doe zo verder René en Lasergraaf!

  thumb Nathalie Uytterhoeven
  9/24/2020

  5 star review  Wij hebben (O.R.S. Lek en Linge) vorige week 2 Iris Co2 lasers opgehaald bij Lasergraaf voor onze Techniek afdelingen op de Brugklas en VMBO locatie. Deze stonden keurig netjes geassembleerd klaar. René verzorgde de basistraining, waarbij wij de lasers direct hebben kunnen testen en die voor ons heel duidelijk was. Ondanks dat alles goed functioneerde bleek bij thuiskomst op school één van de koelers niet te werken, na telefonisch overleg is René direct naar Culemborg gekomen om de koeler om te ruilen. Super goede service en een dikke pluim.

  thumb johawel
  1/20/2020
 • 5 star review  Vandaag mijn lasersnijder opgehaald enden cursus van René gevolgd. Ik ben zeer tevreden met de laser & de service. René heeft mij heel goed geholpen en alles duidelijk uitgelegd. Zeker een aanrader!!

  thumb Nick Simonis
  6/29/2020

  5 star review  De machine werkt fantastisch. Perfect geleverd, op tijd en volgens afspraak. Een absolute meerwaarde is Francis, de technieker van lasergraaf. Wat een service en databank is die man! Prive zal ik er ook een aankopen en dan is het zeker bij Lasergraaf en Francis als technieker! Bedankt!!

  thumb Hans Steenbeke
  7/16/2020

  5 star review  Inmiddels twee weken zijn wij van Foretti.nl bezig met onze nieuwe Nastja 60w, en wat een machine! Ook hebben wij van René van den Bergh de basistraining gehad plus enkele tips en tricks voor het gebruik van de machine. De training was helder en duidelijk met veel mogelijkheden om vragen te stellen. Zeer tevreden, en een aanrader voor iedereen die met lasergraveren aan de gang gaat.

  thumb Hans VAN SETTEN
  9/07/2020
Scroll naar top
0

Je winkelwagen