waarom lasergraaf machines toch echt beter zijn !

Laserbuis bescherming

Lasergraaf voert op alle machines van 80 watt of hoger de RECI Premium serie laserbuizen. Ook monteert lasergraaf op Premium series standaard een lens-protector voor langere levensduur en bescherming van de laserbuis lens. Deze upgrade vind je niet vaak terug bij andere merken / leveranciers.


Digitale milli-ampere meter

Alle lasergraaf machines zijn standaard voorzien van milli-ampere meters. Een erg belangrijke feature die onmisbaar is voor het correct gebruik van de lasersnijder. De Premium machines zijn zelfs voorzien van digitale ampere meters met controller op afstand zodat de machine tijdens het werk haarfijn uitgelezen en ingeregeld kan worden. Ook voor diagnose stelling is de ampere meter onontbeerlijk.


veiligheidsrelais

Ruim 80% van de CO2 lasermachines op de markt zijn niet veilig ! Conform de laatste voorschriften moeten lasermachines beveiligd worden met dubbel uitgevoerde faal-veilige systemen. Lasergraaf machines worden standaard voorzien van veiligheidsrelais met dubbele veiligheidssystemen. Erg veel leveranciers doen dit niet en zijn in overtreding.


gecodeerde veiligheidscontacten

Op scholen of in de praktijk willen gebruikers nog wel eens machine veiligheden overbruggen. Lasergraaf machines zijn voorzien van gecodeerde veiligheidscontacten waardoor simpel overbruggen van veiligheden niet mogelijk is.

De veiligheidssystemen van lasergraaf conformeren aan de PLe standaard Klasse 4 (de hoogste beveiligingsgraad)


optische laser signalering

We blijven nog even bij veiligheid ! De engineers van Lasergraaf bouwen op elke machine ook een signalering voor laserbedrijf. Hierdoor is ook op grote afstand te zien wanneer de (onzichtbare) laser in bedrijf is. Een extra veiligheidsfeature


verzwaarde laserbronnen

Als lasergraaf een 80 watt machine verkoopt krijg je meer dan je verwacht. We plaatsen altijd zwaardere laserbronnen in de machine en regelen deze in de fabrieksinstellingen terug. Waarom doen we dat ? Zodat je ook echt het volle vermogen krijgt waar je voor betaalt, maar ook omdat de laserbron dan erg veel langer mee gaat.

je leest er hier eventueel nog meer over !