De lasergraaf fiberlaser cutters zijn uitermate geschikt om zeer precies in metalen te snijden en te graveren en zijn daarom ook erg populier in de sieraden industrie. Doordat de fiberlaser erg snel en erg schoon door metalen heen snijdt en simpel met digitale bestanden werkt is het dan ook mogelijk om snel unieke stukken te maken op bestelling.

Dun staal kun je met een fiberlaser al “snijden” vanaf zo’n 30 watt, maar wil je ook werken met RVS, koper, messing, goud, zilver en andere metalen dan is een krachtigere laserbron zeer aan te raden. Fiberlaser markeer machines van 50 Watt en hoger (Q-switched fiberlasers) kunnen ook al heel aardig metalen snijden alhoewel deze machines in 1e instantie bedoeld zijn voor markeren en graveren. Grote voordeel is natuurlijk dat je met de markeermachines ook direct je sieraden kunt voorzien van teksten, logo’s of foto’s e.d.

Fiber lasersnijders vanaf 500 Watt kunnen normaal gesproken alleen snijden, en gebruiken daarbij hulpgas zoals zuurstof of stikstof, maar deze machines zijn dan wel extreem snel en kunnen ook dikkere materialen aan en zijn geschikt voor grotere producties. De hulpgassen zorgen voor een perfect afgewerkte snijrand zonder noodzaak voor nabewerking.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *