Hoe gebruik ik lasertape ?

Als je een co2 laser gebruikt om materialen te snijden of te graveren, wil je natuurlijk dat je eindproduct er perfect uitziet. Maar soms kan het gebeuren dat je materiaal beschadigd raakt door de hitte van de laser, of dat er rook- of stofresten achterblijven op je werkstuk. Dat is niet alleen zonde van je tijd en geld, maar ook van je reputatie als maker. Gelukkig is er een eenvoudige en effectieve oplossing voor dit probleem: lasertape!

Lasertape is een speciale tape die je aanbrengt op je materiaal voordat je het gaat bewerken met een co2 laser. De tape beschermt je materiaal tegen de hitte van de laser, en voorkomt dat er rook- of stofresten achterblijven op je werkstuk. Bovendien zorgt de tape ervoor dat je snijlijnen scherper en strakker worden, en dat je gravures dieper en duidelijker worden. Met lasertape kun je dus de kwaliteit van je eindproduct aanzienlijk verbeteren, en je klanten nog meer tevreden maken.

Lasertape is heel makkelijk in gebruik. Je hoeft alleen maar de volgende stappen te volgen:

  • Kies de juiste lasertape voor je materiaal. Er zijn verschillende soorten lasertape, afhankelijk van het type materiaal dat je wilt bewerken. Zo heb je bijvoorbeeld lasertape voor hout, leer, glas, metaal, papier, stof, kunststof, rubber, steen en keramiek.
  • Breng de lasertape aan op je materiaal. Zorg ervoor dat je de tape goed glad strijkt, en dat er geen luchtbellen of vouwen in zitten. Je kunt de tape ook overlappen als je een groter oppervlak wilt bedekken.
  • Bewerk je materiaal met een co2 laser zoals je gewend bent. Je hoeft geen speciale instellingen of technieken te gebruiken. De tape zal de hitte van de laser absorberen, en je materiaal beschermen tegen beschadiging of vervuiling door rookaanslag en roet.
  • Verwijder de lasertape van je materiaal. Trek de tape voorzichtig los, en bewonder het resultaat. Je zult zien dat je werkstuk er veel mooier en professioneler uitziet dan zonder lasertape.

Lasertape is een onmisbaar hulpmiddel voor elke co2 laser gebruiker. Het is een kleine investering die een groot verschil maakt in de kwaliteit van je eindproduct. Bovendien bespaar je tijd en geld, omdat je minder materiaal hoeft weg te gooien of schoon te maken.

Wil je ook lasertape proberen? Dan hebben we goed nieuws voor je: lasergraaf.nl is exclusief leverancier van lasertape in Europa! Bij lasergraaf.nl kun je terecht voor alle soorten lasertape die je nodig hebt, tegen scherpe prijzen en met snelle levering. Lasergraaf.nl is dé specialist in co2 lasers, en kan je ook adviseren over de beste lasertape voor jouw project. Bezoek hun website of bel ze vandaag nog, en bestel jouw lasertape bij lasergraaf.nl!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.