Het verhaal achter lasergraaf.nl

Ons wordt vaak gevraagd wat het verhaal is achter Lasergraaf.nl , wie we zijn, en waarom we zo goedkoop zijn. Op deze pagina proberen we daarom de meest gestelde vragen te beantwoorden.

In 2011 startte Peter Scheepens het 1e Fab Lab in Tilburg. Fab Lab staat voor “Fabrication Laboratory” en is een wereldwijd fenomeen. Het doel van een Fab Lab is om iedereen toegang te bieden tot (digitale) machines die anders moeilijk te vinden zijn of te duur zijn om zelf aan te schaffen.

Al snel na de start van het Lab ontstond bij veel scholen en andere labs de wens voor kwalitatief goede machines. Helaas bleken school en lab budgetten enorm onder druk te staan en daarom startte Peter vanuit ideologisch standpunt ook “Lasergraaf” als antwoord. Lasergraaf werd gesubsidieerd door Fablab013 en richt zich nu nog steeds op het leveren van de hoogste kwaliteit machines tegen absolute bodemprijzen. Vanwege de extreem kleine winstmarges werden in 1e instantie alleen scholen en labs toegelaten als klant, maar de ideologie gold voor iedereen, dus werd later besloten het concept uit te breiden en beschikbaar te stellen voor iedereen.

Inmiddels is Lasergraaf.nl uitgegroeid tot de grootste prijsvechter op de CO2 en fiberlaser (glasvezel laser) markt. Ook is lasergraaf hoofd-dealer voor een van ‘s werelds grootste lasermachine fabrikanten G.WEIKE en levert daarmee wereldwijd aan iedereen van particulier tot multinational, maar scholen, universiteiten, (publieke) werkplaatsen en labs hebben nog steeds een special plekje in ons hart.
Omdat er in de wereld van lasermachines nog erg veel onduidelijkheden zijn bij gebruikers is in 2017 ook Stichting lasergraaf opgezet om veiligheid, kwaliteit en conformiteit van lasermachines in het algemeen te waarborgen. Stichting lasergraaf voert daarvoor inspecties uit voor bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, schoolbesturen en publieke instellingen. De stichting heeft tot doel om bestaande lasermachines en opstellingen veilig(er) te maken of te houden en gebruikers te trainen en bewust te maken van de veiligheidsrisico’s bij gebrekkige machines.

De machines van Lasergraaf zijn gebouwd om dagelijks misbruikt te worden. Op scholen , in onderzoeks laboratoria, productiebedrijven en publieke werkplaatsen worden de machines door duizenden verschillende mensen gebruikt. Ook in de eigen publieke werkplaatsen van lasergraaf komen dagelijks tientallen mensen om de lasermachines te gebruiken voor eigen werk. Hierdoor heeft Lasergraaf zeer brede en diepe ervaring met haar machines en zijn de monteurs van Lasergraaf ook getraind in de praktijk. Door de controles vanuit stichting lasergraaf behoren de machines tot de veiligste in hun klasse.

Met publieke werkplaatsen in Tilburg, een europees dealernetwerk, showrooms in Hilvarenbeek en Venray een eigen service afdeling en eigen monteurs kan lasergraaf iedereen bedienen vanuit het mooie Brabant. Daarnaast heeft lasergraaf als hoofd-dealer continu de beschikking over ruim 50 “flying mechanics” die over de hele wereld verspreid ingezet worden om snel in actie te komen bij hardnekkige storingen.

2 gedachtes op “Het verhaal achter lasergraaf.nl”

 1. Goedemorgen,

  Op jullie website kom ik laser bronnen tegen tot 3kw, maar op de site van Gweike kom ik ze tot 8kw tegen. Leveren jullie deze ook? Welke dikte kun je met een 8kw fiberlaser bron snijden?

  gr. Peter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

actieve google reviews

 • 5 star review  Wij hebben (O.R.S. Lek en Linge) vorige week 2 Iris Co2 lasers opgehaald bij Lasergraaf voor onze Techniek afdelingen op de Brugklas en VMBO locatie. Deze stonden keurig netjes geassembleerd klaar. René verzorgde de basistraining, waarbij wij de lasers direct hebben kunnen testen en die voor ons heel duidelijk was. Ondanks dat alles goed functioneerde bleek bij thuiskomst op school één van de koelers niet te werken, na telefonisch overleg is René direct naar Culemborg gekomen om de koeler om te ruilen. Super goede service en een dikke pluim.

  thumb johawel
  1/20/2020

  5 star review  We merkten meteen dat René wist waarover hij praat: veel kennis die hij graag met zijn klanten deelt. Een aardig man met een goede commerciële en menselijke instelling: doe zo verder René en Lasergraaf!

  thumb Nathalie Uytterhoeven
  9/24/2020

  5 star review  Sinds een paar dagen heb ik thuis de Nastja 60 w CO2 laser staan. Dankzij de heldere uitleg van René van den Bergh zowel voor als na de aankoop kon ik er direct mee aan de slag. Als ontwerper en maker van geschenk label ‘Miss T. Morning looking for stardust’ ben ik helemaal gelukkig met deze laser.

  thumb Paula Betlem
  6/06/2020
 • 5 star review  Vandaag mijn lasersnijder opgehaald enden cursus van René gevolgd. Ik ben zeer tevreden met de laser & de service. René heeft mij heel goed geholpen en alles duidelijk uitgelegd. Zeker een aanrader!!

  thumb Nick Simonis
  6/29/2020

  5 star review  René, dankjewel voor de deskundige instructie. Het was een bijzonder leerzame, maar ook leuke dag! Wij hebben al erg veel zin om met de machines aan het werk te gaan en voelen ons daar ook bekwaam voor. Mocht dat niet zo zijn, dan weten we dat we op je kunnen rekenen.

  thumb Erwin Meijerink
  7/11/2020

  5 star review  Ik ben super tevreden met mijn nieuwe lasersnijder (Nastja). Zij loopt als een zonnetje. De uitleg en begeleiding rond om mijn laser snijder was top. De Nastja laser snijder is zeker een aanrader voor iedereen die wilt instappen met laser snijden.

  thumb Sven Wenting
  7/21/2020
 • 5 star review  Mooie lasermachine gekocht. Helaas werkte de koeling niet goed. Super fijne en snelle hulp op afstand en uiteindelijk de pomp zonder probleem omgeruild. Bedankt voor de goede service!

  thumb Susanne vd Vlist
  7/24/2020

  5 star review  Zeer goed geholpen door Nastja! Uitgebreide en duidelijke instructies gekregen tijdens aflevering. De graveermachine werkt naar behoren en is gebruiksvriendelijk.

  thumb Leo Blocker
  3/22/2020

  5 star review  Héél blij met mijn nieuwe account manager René van den Bergh, zelfs vandaag, op zondag...heeft hij mij geholpen zodat ik verder kon met een opdracht voor iDeMo hout, René nogmaals bedankt!...de 5 sterren heb je dik verdiend!

  thumb Monique Belder
  3/08/2020
 • 5 star review  Dat René van den Bergh onze nieuwe account manager is geworden is echt énorm fijn! Hij staat meteen voor je klaar als dat nodig is en helpt je super goed! Hij is een perfectionist en straalt echt passie uit voor zijn werk. Een echte topper!

  thumb Linda Botermans
  3/19/2020

  5 star review  deftige klare basis uitleg van Renè , je kan meteen aan de slag eenmaal bezig altijd bereid de vragen te beantwoorden merci Renè

  thumb Gailliaert Eddy
  4/17/2020

  5 star review  Gisteren hebben we de basistraining voor de Nastja 60W lasermachine gevolgd bij Rene. Deze training was duidelijk, goed verzorgd en er was genoeg ruimte voor de vragen die wij hadden. Na afloop hebben we de machine ingeladen en konden we in onze werkplaats direct aan de slag.

  thumb Daphne Berk
  9/01/2020
 • 5 star review  René van den Bergh heeft ons weer fantastisch geholpen met de aflevering van onze tweede lasersnijder. Het voelt heel vertrouwd om met René de aflevering te doen en nog eens alle in's en out's door te nemen. Hij neemt er goed de tijd voor waardoor er steeds weer dingen geleerd worden in elk contact dat we hebben. Dank daarvoor en voor de ondersteuning naderhand.

  thumb Bruno Mol
  3/03/2020

  5 star review  Goede uitleg gekregen bij de aankoop van de lasercutter. Ben nu een week met de cutter aan het testen en het resultaat is super.

  thumb Dirk Wouters
  7/15/2020

  5 star review  René heeft ons goed ingelicht over de mogelijkheden van een lasergrafeer machine. Dit doormiddel van een interactieve uitleg waarbij we zelf ook al de machine mochten gebruiken, erg leuk! We waren daarom ook snel overtuigd dat we er een wilde, en dat hij van lasergraaf zou komen. Ook nu we de machine al een tijdje hebben blijft René betrokken en vraagt regelmatig of we nog ergens tegen aan lopen. Al met al super tevreden dus!

  thumb Rhona Bos
  1/23/2020
Scroll naar top
0

Je winkelwagen