Ons wordt vaak gevraagd wat het verhaal is achter Lasergraaf.nl en waarom we zo goedkoop zijn. Op deze pagina proberen we daarom de meest gestelde vragen te beantwoorden.

referenties, lasergraaf-academy, lasergraaf - Het verhaal achter lasergraaf.nlIn 2011 startte Peter Scheepens het 1e Fab Lab in Tilburg. Fab Lab staat voor “Fabrication Laboratory” en is een wereldwijd fenomeen. Je vindt Fab labs in bijna elke grote stad. Het doel van een Fab Lab is om iedereen toegang te bieden tot (digitale) machines die anders moeilijk te vinden zijn of te duur zijn om zelf aan te schaffen. Hiermee maken we techniek laagdrempelig en dragen we bij aan Nederland-kennisland.

Al snel na de start van het Lab ontstond bij veel scholen en andere labs de wens voor kwalitatief goede machines. Helaas bleken school en lab budgetten enorm onder druk te staan en daarom startte Peter eind 2011 het bedrijf “Lasergraaf” als antwoord. Lasergraaf werd gesubsidieerd door Fablab013 en richt zich nu nog steeds op het leveren van de hoogste kwaliteit machines tegen absolute bodemprijzen. In 1e instantie werden alleen scholen en labs toegelaten als klant, maar de ideologie gold voor iedereen, dus werd besloten het concept beschikbaar te stellen voor iedereen.

Inmiddels is Lasergraaf.nl hoofd-dealer voor een van ‘s werelds grootste lasermachine fabrikanten G.WEIKE en levert daarmee in West Europa aan iedereen van particulier tot multinational, maar scholen, universiteiten, (publieke) werkplaatsen en labs behoren nog steeds tot de groep afnemers. Ook is Stichting Fablab013 uitgegroeid tot het grootste Fab Lab van Nederland en heeft lasergraaf ism stichting Fablab013 al tientallen labs en publieke werkplaatsen mee ingericht in Nederland en Belgie. Je vindt lasergraaf ook op honderden scholen in Nederland en Belgie.

De machines van Lasergraaf zijn allemaal gebouwd om dagelijks misbruikt te worden. Op scholen , in onderzoeks laboratoria en publieke werkplaatsen worden de machines door honderden verschillende mensen gebruikt. Ook in de eigen werkplaats van lasergraaf komen dagelijks tientallen mensen om de lasermachines te gebruiken voor eigen werk. Hierdoor heeft Lasergraaf zeer brede en diepe ervaring met haar machines en zijn de monteurs van Lasergraaf getraind in de praktijk.  Omdat de machines vaak op scholen en andere publieke plaatsen staan levert Lasergraaf daar alleen CE gecertificeerde machines met laserklasse – 1 veiligheidsnormen (de hoogst haalbare klasse).

Veiligheid valt of staat met de gebruiker en daarom heeft lasergraaf ook de LASERGRAAF ACADEMY opgezet, zodat gebruikers veilig en verantwoord met de machines kunnen werken. Daarnaast is met de oprichting van de LASERGRAAF CLINIC ook de veiligheid van de machines zelf gewaarborgd doordat we met eigen servicedienst werken en het onderhouds- en reparatie process van de machines volledig kunnen bewaken.

Lasergraaf houdt nog steeds kantoor binnen Fablab013 en U kunt daar 5 dagen per week zo binnen wandelen. U vindt bij Fablab013 altijd een ruime selectie werkende machines die door bezoekers van het lab gebruikt worden voor eigen werk. U kunt dan ook altijd zelf onze machines testen en bekijken wanneer U wilt.

Al onze medewerkers vindt U hier : http://fablab013.nl/home/medewerkers/

andere bezoekers keken naar :


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Translate »
0

Your Cart