Het verhaal achter lasergraaf.nl

Ons wordt vaak gevraagd wat het verhaal is achter Lasergraaf.nl , wie we zijn, en waarom we zo goedkoop zijn. Op deze pagina proberen we daarom de meest gestelde vragen te beantwoorden.

In 2011 startte Peter Scheepens het 1e Fab Lab in Tilburg. Fab Lab staat voor “Fabrication Laboratory” en is een wereldwijd fenomeen. Het doel van een Fab Lab is om iedereen toegang te bieden tot (digitale) machines die anders moeilijk te vinden zijn of te duur zijn om zelf aan te schaffen.

Al snel na de start van het Lab ontstond bij veel scholen en andere labs de wens voor kwalitatief goede machines. Helaas bleken school en lab budgetten enorm onder druk te staan en daarom startte Peter vanuit ideologisch standpunt ook “Lasergraaf” als antwoord. Lasergraaf werd gesubsidieerd door Fablab013 en richt zich nu nog steeds op het leveren van de hoogste kwaliteit machines tegen absolute bodemprijzen. Vanwege de extreem kleine winstmarges werden in 1e instantie alleen scholen en labs toegelaten als klant, maar de ideologie gold voor iedereen, dus werd later besloten het concept uit te breiden en beschikbaar te stellen voor iedereen.

Inmiddels is Lasergraaf.nl uitgegroeid tot de grootste prijsvechter op de CO2 en fiberlaser markt. Ook is lasergraaf hoofd-dealer voor een van ‘s werelds grootste lasermachine fabrikanten G.WEIKE en levert daarmee wereldwijd aan iedereen van particulier tot multinational, maar scholen, universiteiten, (publieke) werkplaatsen en labs hebben nog steeds een special plekje in ons hart. Inmiddels is ook is Stichting Fablab013 uitgegroeid tot het grootste Fab Lab van Nederland en heeft lasergraaf ism stichting Fablab013 al tientallen labs en publieke werkplaatsen mee ingericht in Nederland en Belgie. Je vindt lasergraaf ook terug op honderden scholen, bij de nationale onderzoeksinstituten en in vele (productie)werkplaatsen in Nederland en Belgie.

De machines van Lasergraaf zijn allemaal gebouwd om dagelijks misbruikt te worden. Op scholen , in onderzoeks laboratoria en publieke werkplaatsen worden de machines door duizenden verschillende mensen gebruikt. Ook in de eigen publieke werkplaatsen van lasergraaf komen dagelijks tientallen mensen om de lasermachines te gebruiken voor eigen werk. Hierdoor heeft Lasergraaf zeer brede en diepe ervaring met haar machines en zijn de monteurs van Lasergraaf ook getraind in de praktijk.  Omdat de machines vaak op scholen en andere publieke plaatsen staan levert Lasergraaf daar alleen CE gecertificeerde machines met laserklasse – 1 veiligheidsnormen (de hoogst haalbare klasse).

Met publieke werkplaatsen in Tilburg, een enorme showroom in Hilvarenbeek een eigen service afdeling en eigen monteurs kan lasergraaf iedereen bedienen vanuit het mooie Brabant. Daarnaast heeft lasergraaf als hoofd-dealer continu de beschikking over ruim 50 “flying mechanics” die over de hele wereld verspreid ingezet worden om snel in actie te komen bij hardnekkige storingen.

Het lasergraaf team bestaat onder andere uit :

Peter Scheepens – Facilitator

Donna-Marie Bowden – office manager

Noor van Houtum – account manager

Nastja Romanova – account manager

Pierre Scheepens – logistics / warehouse

Stefan Verstraete – onderhoudsmonteur

Francis Derycker – onderhoudsmonteur

Fadi Kreidi – creative designer

Bingchuan Liu – product specialist

2 gedachtes op “Het verhaal achter lasergraaf.nl”

  1. Goedemorgen,

    Op jullie website kom ik laser bronnen tegen tot 3kw, maar op de site van Gweike kom ik ze tot 8kw tegen. Leveren jullie deze ook? Welke dikte kun je met een 8kw fiberlaser bron snijden?

    gr. Peter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Scroll naar top
0

Your Cart