fiber laser oplossingen voor RVS (inox) roestvrij staal

Roestvast staal is een van de meest gesneden metalen bij onze fiber laser klanten. Om rvs (oftwel Inox) goed te kunnen snijden met de fiber laser geven we hierbij de nodige data om tot een perfect resultaat te komen :

Snij-diktes voor roestvast staal bij fiber laser vermogens

Materiaal plaat dikte benodigd vermogen
Rvs – inox 3 millimeter 500 Watt
Rvs – inox 4 millimeter 750 Watt
Rvs – inox 5 millimeter 1000 Watt
Rvs – inox 6 millimeter 1500 Watt
Rvs – inox 8 millimeter 2000 Watt
Rvs – inox 10 millimeter 3000 Watt

Hulpgassen bij snijden van RVS

Hulpgassen zorgen voor schone snedes and snelheid bij het snijden van metalen. Bij metalen zonder oxides wordt bij voorkeur zuurstof toegepast om het snijprocess te ondersteunen, maar bij roestvast staal gebruiken we bij voorkeur Stikstof (N2) voor het snijproces.

De druk van het snijgas maar ook de kwaliteit (puurheid) van het gas hebben grote invloed op de kwaliteit van de snijkerf. Te hoge drukken bij dunne platen kan de plaat of de laserkop zelf beschadigen. Voor dikkere platen zijn daarentegen wel weer hogere drukken nodig. Bij verontreinigd gas zal de fiber laser slecht of helemaal niet snijden.  Snijgassen dienen dan ook puur te zijn, vrij te zijn van vocht of olie en verontreinigingen.

Afmeting van de nozzle / snijkop

Bij hogere hulpgas drukken hebben we ook een grotere doorlaat in de nozzle nodig om beschadigingen te voorkomen. Bij lagedruk snijden gebruiken we nozzles met kleine doorlaat voor dunnere platen.

Afstand van de nozzle tot het materiaal

De fiber laser nozzle afstand tot het te snijden materiaal is een belangrijke factor voor de kwaliteit van de kerf. Hoe dichter de fiber laser nozzle bij het metaal staat hoe beter de snijkerf, echter in de praktijk zal de snijkop vaak iets hoger gezet worden om beschadigingen aan apparatuur en materiaal te voorkomen. (Al onze fiber lasers zijn uitgevoerd met automatische adaptieve hoogte-meting tijdens het snijden zodat de laserkop mee beweegt bij de kromming van materiaal).

actieve google reviews

 • 5 star review  We merkten meteen dat René wist waarover hij praat: veel kennis die hij graag met zijn klanten deelt. Een aardig man met een goede commerciële en menselijke instelling: doe zo verder René en Lasergraaf!

  thumb Nathalie Uytterhoeven
  9/24/2020

  5 star review  Wij hebben (O.R.S. Lek en Linge) vorige week 2 Iris Co2 lasers opgehaald bij Lasergraaf voor onze Techniek afdelingen op de Brugklas en VMBO locatie. Deze stonden keurig netjes geassembleerd klaar. René verzorgde de basistraining, waarbij wij de lasers direct hebben kunnen testen en die voor ons heel duidelijk was. Ondanks dat alles goed functioneerde bleek bij thuiskomst op school één van de koelers niet te werken, na telefonisch overleg is René direct naar Culemborg gekomen om de koeler om te ruilen. Super goede service en een dikke pluim.

  thumb johawel
  1/20/2020

  5 star review  René heeft ons goed ingelicht over de mogelijkheden van een lasergrafeer machine. Dit doormiddel van een interactieve uitleg waarbij we zelf ook al de machine mochten gebruiken, erg leuk! We waren daarom ook snel overtuigd dat we er een wilde, en dat hij van lasergraaf zou komen. Ook nu we de machine al een tijdje hebben blijft René betrokken en vraagt regelmatig of we nog ergens tegen aan lopen. Al met al super tevreden dus!

  thumb Rhona Bos
  1/23/2020
 • 5 star review  Nastja heeft mij te woord gestaan. Zeer netjes en professionele hulp, zeker een aanrader.

  thumb daan rietberg
  6/20/2020

  5 star review  Héél blij met mijn nieuwe account manager René van den Bergh, zelfs vandaag, op zondag...heeft hij mij geholpen zodat ik verder kon met een opdracht voor iDeMo hout, René nogmaals bedankt!...de 5 sterren heb je dik verdiend!

  thumb Monique Belder
  3/08/2020

  5 star review  Gisteren hebben we de basistraining voor de Nastja 60W lasermachine gevolgd bij Rene. Deze training was duidelijk, goed verzorgd en er was genoeg ruimte voor de vragen die wij hadden. Na afloop hebben we de machine ingeladen en konden we in onze werkplaats direct aan de slag.

  thumb Daphne Berk
  9/01/2020
 • 5 star review  Sinds een paar dagen heb ik thuis de Nastja 60 w CO2 laser staan. Dankzij de heldere uitleg van René van den Bergh zowel voor als na de aankoop kon ik er direct mee aan de slag. Als ontwerper en maker van geschenk label ‘Miss T. Morning looking for stardust’ ben ik helemaal gelukkig met deze laser.

  thumb Paula Betlem
  6/06/2020

  5 star review  deftige klare basis uitleg van Renè , je kan meteen aan de slag eenmaal bezig altijd bereid de vragen te beantwoorden merci Renè

  thumb Gailliaert Eddy
  4/17/2020

  5 star review  De machine werkt fantastisch. Perfect geleverd, op tijd en volgens afspraak. Een absolute meerwaarde is Francis, de technieker van lasergraaf. Wat een service en databank is die man! Prive zal ik er ook een aankopen en dan is het zeker bij Lasergraaf en Francis als technieker! Bedankt!!

  thumb Hans Steenbeke
  7/16/2020
 • 5 star review  Dat René van den Bergh onze nieuwe account manager is geworden is echt énorm fijn! Hij staat meteen voor je klaar als dat nodig is en helpt je super goed! Hij is een perfectionist en straalt echt passie uit voor zijn werk. Een echte topper!

  thumb Linda Botermans
  3/19/2020

  5 star review  Goede uitleg gekregen bij de aankoop van de lasercutter. Ben nu een week met de cutter aan het testen en het resultaat is super.

  thumb Dirk Wouters
  7/15/2020

  5 star review  Vandaag mijn lasersnijder opgehaald enden cursus van René gevolgd. Ik ben zeer tevreden met de laser & de service. René heeft mij heel goed geholpen en alles duidelijk uitgelegd. Zeker een aanrader!!

  thumb Nick Simonis
  6/29/2020
 • 5 star review  Vandaag onze co2 laser opgehaald. Duidelijke uitleg gekregen van Nastja. Nu gaan kijken wat we allemaal voor mooie dingen kunnen maken. Bij de Demonstratie en aankoop ook nog aan het rad mogen draaien en een leuke korting van €250 gewonnen. Onze eerste ervaring met Lasergraaf is uitstekend !!

  thumb Marcel Suiskens
  6/19/2020

  5 star review  Afgelopen vrijdag heb ik mijn desktop co2 laser Nastja opgehaald en een training gevolgd. De training kreeg ik van René van den Bergh. Veel informatie gekregen, duidelijk uitgelegd en handige tips gekregen. Thuis kon ik na het aansluiten van de machine gelijk aan de slag. Tot nu toe dus erg blij met mijn aankoop bij Lasergraaf!

  thumb Karin
  1/27/2020

  5 star review  René, dankjewel voor de deskundige instructie. Het was een bijzonder leerzame, maar ook leuke dag! Wij hebben al erg veel zin om met de machines aan het werk te gaan en voelen ons daar ook bekwaam voor. Mocht dat niet zo zijn, dan weten we dat we op je kunnen rekenen.

  thumb Erwin Meijerink
  7/11/2020
Scroll naar top
0

Je winkelwagen