de meest veilige lasercutter in haar klasse

De machines van lasergraaf zijn de veiligste machines in hun klasse. Alle machines worden in onze eigen werkplaatsen door eigen mensen (om)gebouwd naar Europese normen. Onze laserveiligheidsinspecteurs keuren elke machine en doen er dan nog een stapje boven op.

Geen extra bescherming nodig


De gesloten machines van lasergraaf vallen in klasse 1 of in klasse 3R en zijn veilig zonder gebruik van extra persoonlijke beschermingsmiddelen. Dus geen brillen nodig, geen beschermende kleding en geen stofmaskers. De behuizing is op de meeste plaatsen zelfs dubbel gelocked. Zo zijn alle panelen voorzien van sleutel sloten en zijn service panelen daarnaast geborgd zodat deze alleen te openen zijn door service monteurs met speciaal gereedschap.

Dubbel uitgevoerde interlock beveiliging


Dubbel gecodeerde veiligheidscontacten

Toegangsdeuren die door gebruikers bediend worden zijn door lasergraaf niet van 1 maar 2 interlocks voorzien. Extra veiligheid speciaal toegepast voor scholen en publieke (werk)plaatsen standaard op alle machines. Je vindt de veiligheidsinterlock zelfs op onze kleinste Nastja & Iris machines. De interlock is daarbij van de hoogste veiligheidsklasse PLe en is normaal bedoeld voor de zwaarste lasermachines in de industrie. Geen kosten besparen, maar extra veiligheid borgen is ons motto.

Optische en sonische signalering


Optische en sonische signalering standaard

Helemaal niet verplicht op klasse 1 en klasse 3R machines maar door ons toch ingebouwd in elke lasermachine die onze werkplaats verlaat. De optische signalering geeft met duidelijke rode verlichting aan wanneer de laser in gebruik is en sonische signalering geeft terugkoppeling voor storingssignalering, laser aan, en gereedmelding.