Chillerwater: de enige juiste koelvloeistof voor uw laser machine


laserbuis met chillerwater

Als u gebruik maakt van laser machines, zoals CO2 lasers, fiber lasers of laser las machines, dan weet u hoe belangrijk het is om uw laserbron goed te koelen. Een te hoge temperatuur kan leiden tot schade, vermogensverlies of zelfs brandgevaar. Daarom heeft u een betrouwbaar en efficiënt koelsysteem nodig, dat gebruik maakt van de beste koelvloeistof: chillerwater.

Chillerwater is een speciaal geformuleerde koelvloeistof die wordt gebruikt om het water in uw koelsysteem te vervangen. Het heeft vele voordelen, zoals:

  • Het voorkomt algengroei en bacteriën in uw koelsysteem. Door de verwarming van het water ontstaat een ideale voedingsbodem voor organische vervuiling, die uw koelsysteem kan verstoppen of beschadigen. Chillerwater is milieuvriendelijk en voorkomt organische algengroei en is bacteriedodend.
  • Het smeert uw koelsysteem en verlengt de levensduur. De bestanddelen in chillerwater zorgen voor extra smering van de onderdelen van uw koelsysteem, zoals pompen, kleppen en slangen. Hierdoor ontstaat minder wrijving en slijtage, en dus minder onderhoudskosten.
  • Het verbetert de warmteoverdracht en de prestaties van uw laserbron. Chillerwater heeft een hogere thermische geleidbaarheid dan gewoon water, waardoor het de warmte van uw laserbron sneller en efficiënter afvoert. Het systeem reageert hierdoor sneller en voorkomt temperatuurpieken in uw laserbron, die het vermogen of de kwaliteit kunnen beïnvloeden.
  • Het beschermt uw koelsysteem tegen lage temperaturen en vorst. Chillerwater heeft een laag vriespunt, waardoor uw koelsysteem minder snel kan bevriezen als het buiten koud is. Het systeem kan ook bij lagere temperaturen soepel opstarten en draaien, zonder risico op scheuren of lekken.

Chillerwater is geschikt voor alle soorten watergekoelde laser machines, ongeacht het vermogen of het type laserbron. U kunt het eenvoudig toevoegen aan uw bestaande koelsysteem, zoals een chiller of een koeltoren. U hoeft alleen maar het water te vervangen door chillerwater, volgens de instructies van uw leverancier.

Chillerwater is verkrijgbaar bij Lasergraaf¹, de leverancier van budgetvriendelijke CO2 en fiber laser machines van de hoogste kwaliteit en met de hoogste veiligheid². U kunt chillerwater bestellen in jerrycans van 5 liter³ of 10 liter, met een handige schaalverdeling. De prijs is slechts € 99,90 voor 10 liter. Dat is een kleine investering voor een groot verschil in uw laserprojecten.

Wacht niet langer en bestel vandaag nog uw chillerwater bij Lasergraaf. U zult versteld staan van het resultaat!


(1) Shop – budgetvriendelijke CO2 en fiber laser machines. https://lasergraaf.nl/.
(2) chiller water koelvloeistof voor koelmachine jerrycan 10 liter. https://lasergraaf.nl/product/chiller-water-koelvloeistof-voor-koelmachine-jerrycan-10-liter-2/.
(3) chiller water coolant for chiller can 5 liter – budget friendly CO2 and …. https://lasergraaf.nl/en/product/chiller-water-coolant-for-chiller/.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.