(witte) chocolade

Hoe kunnen we helpen?

(witte) chocolade

U bent hier :
< terug

Lasergraaf doet in haar lasergraaf-academy onderzoek naar materialen en inzetbaarheid van lasermachines in verschillende omstandigheden. Zo heeft lasergraaf ook een keukentraject gefaciliteert waarbij 5 chef-kok’s experimenteerden met voedsel-bereiding met behulp van lasermachines. Lasergraaf heeft dan ook veel kennis en expertise op gebied van voesel i.c.m. lasers.

CO2 Lasers kunnen bijvoorbeeld uitstekend gebruikt worden om groenten, fruit en ander voedsel te bewerken. Niet alle producten kunnen zowel gegraveerd alsook gesneden worden. Zo is chocolade bijvoorbeeld goed te graveren c.q. markeren, maar kun je chocolade niet goed snijden met smaakbehoud. Bij het doorsnijden van chocolade verbrandt de zijkant van de chocolade enigzins en laat een zeer bittere vieze smaak achter.

Chocolade voorzien van logo’s of teksten met behulp van een laser is zoals gezegd prima te doen maar er moeten wel wat zaken in acht genomen worden :

  • hoe lichter de chocolade, hoe beter het contrast en hoe minder vermogen we nodig hebben om de chocolade te verkleuren. Witte chocolade werkt hier dus uiteraard het beste.
  • graveren doe je bij voorkeur op hele hoge snelheid zodat de chocolade geen tijd heeft om te verbranden.
  • laserbewerking is contactloos en in principe voedsel-veilig.
  • lasergraveren van chocolade vergt tijd en kennis om de juiste instellingen te bereiken
  • graveren van chocolade doe je in principe uit focus (bovenkant van het materiaal boven of onder het brandpunt van de lens)
  • chocolade graveren werkt het beste met CO2 lasers
  • je hebt maar heel weinig vermogen nodig om chocolade te lasergraveren

De volgende machines zijn geschikt voor het graveren, markeren en/of snijden van voedsel :

CO2 laser cutter 61×45 cm “IRIS” lasersnijder

 

Table of Contents

reageer of stel je vraag hier :

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.