welke spiegels voor een CO2 laser ?

Hoe kunnen we helpen?

welke spiegels voor een CO2 laser ?

U bent hier :
< terug

Er zijn veel verschillende materialen spiegels op de markt die allemaal aangeprezen worden voor CO2 lasers. Let echter goed op want veel goedkope spiegels zijn alleen geschikt voor lasers met (zeer) lage vermogens. Voor CO2 laserbronnen van 60 Watt en hoger zijn eigenlijk alleen MO (molybdeen) en SI (silicium) spiegels geschikt.

Molybdeen spiegels zijn van gepolijst metaal , zijn wat robuuster , maar hebben een lagere reflectiegraad waardoor de laser iets meer verstrooid en er iets minder vermogen beschikbaar is bij de focus lens van de lasermachine.

Silicium goud spiegels bestaan uit schijfjes hoog gepolijst silicium waar een laagje goud opgedampt is. De reflectie graad en kwaliteit van deze spiegels is zeer hoog. 99.5 tot 99.7 van het inkomende laserlicht wordt gereflecteerd. Het is te adviseren deze spiegels elke 12 maanden te vervangen.

Lasergraaf levert alleen hoogwaardige SI spiegels die zich kenmerken door een goudkleurige coating op de spiegel.

Spiegels en lens dienen bij voorkeur jaarlijks vervangen te worden. Pas hierbij goed op dat U spiegels en lens niet met uw vingers aan raakt en dat spiegels niet vervuilen door stof e.d.  Spiegels branden na verloop van tijd (bijna onzichtbaar) in. Hierdoor neemt het laservermogen op uw materiaal af en worden spiegels warm doordat ze laserenergie gaan absorberen. Na verloop van tijd kunnen spiegels hierdoor zelfs scheuren of verbrijzelen.

spiegel of lens voor co2 laser onderhoud – vervangingsset

 

Table of Contents

reageer of stel je vraag hier :

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.