welke lasermachine moet ik kiezen ?

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier :
< terug

Lasergraaf levert een zeer breed assortiment lasermachines, van hobby tot zeer professioneel gebruik. Sommige mensen vinden het dan moeilijk de juiste keuze te maken. Hieronder leggen we U uit welke machines geschikt zijn voor welke materialen.

CO2 lasers – hout , kunststoffen , chocolade , leren tassen

De CO2 laser is een echte multi-functionele machine die letterlijk duizenden materialen kan verwerken. Onze machines kunnen de materialen zowel snijden, graveren , markeren of perforeren. De CO2 laser is de juiste keuze voor elke werkplaats waar geen metaal gesneden wordt. Ook PVC is niet geschikt voor lasersnijden (dan komen er giftige gassen vrij).

Kies bij een CO2 laser de juiste afmeting. Groter is niet altijd beter. Bij grotere machines moet meer massa in beweging komen hetgeen ten koste gaat van graveersnelheid en een klein beetje precisie. Kies de machine dus zo klein mogelijk, maar wel zo dat je voorbereid bent op toekomstig werk.

 

 

Fiber markeer machine – metalen & technische kunststoffen voorzien van zeer gedetailleerde gravures

Fiber lasers (1070 nm)  zijn bijzonder geschikt voor het verwerken van metalen. Bij lagere vermogens (tot 100 Watt) worden deze machines vooral gebruikt voor het graveren en markeren van metalen en kunststoffen. Denk daarbij aan bar-codering, QR codes, foto graveren, logo graveren , traceability van materialen, serienummering etc.

Fiber markeer machines vanaf 30 Watt kunnen ook beperkt door dunne metalen snijden. Deze worden dan bijv. ook veel gebruikt door goud/zilver smeden voor het uitsnijden en graveren van sieraden.

Markeer machines zijn verkrijgbaar in twee veiligheidsklasses

 • open uitvoering (klasse – 4) : handig voor grote werkstukken of flexibel werken, maar je moet dan een veiligheidsbril dragen
 • gesloten uitvoering (klasse – 1) : Geen veiligheidsbril nodig en veilig voor omstanders.

Daarnaast zijn fiber markeer machines verkrijgbaar met 2 verschillende bronnen

 • Q-switched : snel te leren en mee te werken. Goedkoop en universeel inzetbaar
 • MOPA : zeer mooie strakke gravures, meer verschillende materialen die je kunt bewerken, meer keuzes in bewerking van materiaal

Fiber snij lasers

Voor het snijden van metalen kom je automatisch terecht bij onze fiber snij machines. Vanaf 500 Watt kun je met deze lasers met hoge snelheid en zeer gedetailleerd door staal, rvs, brons, messing en tientallen andere metalen snijden. De snij lasers zijn verkrijgbaar van compacte 60×40 cm machines (LUNA) tot enorme machines van 10 meter lang en 4 meter breed. Ze kunnen daarbij tot wel 30 mm dik staal snijden.

Table of Contents

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

actieve google reviews

 • 5 star review  René van den Bergh heeft ons weer fantastisch geholpen met de aflevering van onze tweede lasersnijder. Het voelt heel vertrouwd om met René de aflevering te doen en nog eens alle in's en out's door te nemen. Hij neemt er goed de tijd voor waardoor er steeds weer dingen geleerd worden in elk contact dat we hebben. Dank daarvoor en voor de ondersteuning naderhand.

  thumb Bruno Mol
  3/03/2020

  5 star review  De machine werkt fantastisch. Perfect geleverd, op tijd en volgens afspraak. Een absolute meerwaarde is Francis, de technieker van lasergraaf. Wat een service en databank is die man! Prive zal ik er ook een aankopen en dan is het zeker bij Lasergraaf en Francis als technieker! Bedankt!!

  thumb Hans Steenbeke
  7/16/2020

  5 star review  Inmiddels twee weken zijn wij van Foretti.nl bezig met onze nieuwe Nastja 60w, en wat een machine! Ook hebben wij van René van den Bergh de basistraining gehad plus enkele tips en tricks voor het gebruik van de machine. De training was helder en duidelijk met veel mogelijkheden om vragen te stellen. Zeer tevreden, en een aanrader voor iedereen die met lasergraveren aan de gang gaat.

  thumb Hans VAN SETTEN
  9/07/2020
 • 5 star review  Héél blij met mijn nieuwe account manager René van den Bergh, zelfs vandaag, op zondag...heeft hij mij geholpen zodat ik verder kon met een opdracht voor iDeMo hout, René nogmaals bedankt!...de 5 sterren heb je dik verdiend!

  thumb Monique Belder
  3/08/2020

  5 star review  Afgelopen vrijdag heb ik mijn desktop co2 laser Nastja opgehaald en een training gevolgd. De training kreeg ik van René van den Bergh. Veel informatie gekregen, duidelijk uitgelegd en handige tips gekregen. Thuis kon ik na het aansluiten van de machine gelijk aan de slag. Tot nu toe dus erg blij met mijn aankoop bij Lasergraaf!

  thumb Karin
  1/27/2020

  5 star review  Mooie lasermachine gekocht. Helaas werkte de koeling niet goed. Super fijne en snelle hulp op afstand en uiteindelijk de pomp zonder probleem omgeruild. Bedankt voor de goede service!

  thumb Susanne vd Vlist
  7/24/2020
 • 5 star review  Ik ben super tevreden met mijn nieuwe lasersnijder (Nastja). Zij loopt als een zonnetje. De uitleg en begeleiding rond om mijn laser snijder was top. De Nastja laser snijder is zeker een aanrader voor iedereen die wilt instappen met laser snijden.

  thumb Sven Wenting
  7/21/2020

  5 star review  Vandaag mijn lasersnijder opgehaald enden cursus van René gevolgd. Ik ben zeer tevreden met de laser & de service. René heeft mij heel goed geholpen en alles duidelijk uitgelegd. Zeker een aanrader!!

  thumb Nick Simonis
  6/29/2020

  5 star review  Goede uitleg gekregen bij de aankoop van de lasercutter. Ben nu een week met de cutter aan het testen en het resultaat is super.

  thumb Dirk Wouters
  7/15/2020
 • 5 star review  De installatie en opleiding van de Iris was prima verzorgt. Heel verhelderend, onder de bezielende leiding van René van den Bergh van de firma Lasergraaf. Ook in aanloop naar de aanschaf van dit apparaat veel tips en support ervaren van René. Ik ben dus erg tevreden over de geleverde support door Lasergraaf.

  thumb Whowter Forest
  5/24/2020

  5 star review  We merkten meteen dat René wist waarover hij praat: veel kennis die hij graag met zijn klanten deelt. Een aardig man met een goede commerciële en menselijke instelling: doe zo verder René en Lasergraaf!

  thumb Nathalie Uytterhoeven
  9/24/2020

  5 star review  deftige klare basis uitleg van Renè , je kan meteen aan de slag eenmaal bezig altijd bereid de vragen te beantwoorden merci Renè

  thumb Gailliaert Eddy
  4/17/2020
 • 5 star review  René, dankjewel voor de deskundige instructie. Het was een bijzonder leerzame, maar ook leuke dag! Wij hebben al erg veel zin om met de machines aan het werk te gaan en voelen ons daar ook bekwaam voor. Mocht dat niet zo zijn, dan weten we dat we op je kunnen rekenen.

  thumb Erwin Meijerink
  7/11/2020

  5 star review  Nastja heeft mij te woord gestaan. Zeer netjes en professionele hulp, zeker een aanrader.

  thumb daan rietberg
  6/20/2020

  5 star review  Zeer goed geholpen door Nastja! Uitgebreide en duidelijke instructies gekregen tijdens aflevering. De graveermachine werkt naar behoren en is gebruiksvriendelijk.

  thumb Leo Blocker
  3/22/2020
Scroll naar top
0

Je winkelwagen