welke lasermachine moet ik kiezen ?

U bent hier :
< terug

Lasergraaf levert een zeer breed assortiment lasermachines, van hobby tot zeer professioneel gebruik. Sommige mensen vinden het dan moeilijk de juiste keuze te maken. Hieronder leggen we U uit welke machines geschikt zijn voor welke materialen.

CO2 lasers – hout , kunststoffen , chocolade , leren tassen

De CO2 laser is een echte multi-functionele machine die letterlijk duizenden materialen kan verwerken. Onze machines kunnen de materialen zowel snijden, graveren , markeren of perforeren. De CO2 laser is de juiste keuze voor elke werkplaats waar geen metaal gesneden wordt. Ook PVC is niet geschikt voor lasersnijden (dan komen er giftige gassen vrij).

Kies bij een CO2 laser de juiste afmeting. Groter is niet altijd beter. Bij grotere machines moet meer massa in beweging komen hetgeen ten koste gaat van graveersnelheid en een klein beetje precisie. Kies de machine dus zo klein mogelijk, maar wel zo dat je voorbereid bent op toekomstig werk.

 

 

Fiber markeer machine – metalen & technische kunststoffen voorzien van zeer gedetailleerde gravures

Fiber lasers (1070 nm)  zijn bijzonder geschikt voor het verwerken van metalen. Bij lagere vermogens (tot 100 Watt) worden deze machines vooral gebruikt voor het graveren en markeren van metalen en kunststoffen. Denk daarbij aan bar-codering, QR codes, foto graveren, logo graveren , traceability van materialen, serienummering etc.

Fiber markeer machines vanaf 30 Watt kunnen ook beperkt door dunne metalen snijden. Deze worden dan bijv. ook veel gebruikt door goud/zilver smeden voor het uitsnijden en graveren van sieraden.

Markeer machines zijn verkrijgbaar in twee veiligheidsklasses

 • open uitvoering (klasse – 4) : handig voor grote werkstukken of flexibel werken, maar je moet dan een veiligheidsbril dragen
 • gesloten uitvoering (klasse – 1) : Geen veiligheidsbril nodig en veilig voor omstanders.

Daarnaast zijn fiber markeer machines verkrijgbaar met 2 verschillende bronnen

 • Q-switched : snel te leren en mee te werken. Goedkoop en universeel inzetbaar
 • MOPA : zeer mooie strakke gravures, meer verschillende materialen die je kunt bewerken, meer keuzes in bewerking van materiaal

Fiber snij lasers

Voor het snijden van metalen kom je automatisch terecht bij onze fiber snij machines. Vanaf 500 Watt kun je met deze lasers met hoge snelheid en zeer gedetailleerd door staal, rvs, brons, messing en tientallen andere metalen snijden. De snij lasers zijn verkrijgbaar van compacte 60×40 cm machines (LUNA) tot enorme machines van 10 meter lang en 4 meter breed. Ze kunnen daarbij tot wel 30 mm dik staal snijden.

Table of Contents

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

actieve google reviews

 • 5 star review  Nastja heeft mij te woord gestaan. Zeer netjes en professionele hulp, zeker een aanrader.

  thumb daan rietberg
  6/20/2020

  5 star review  Dat René van den Bergh onze nieuwe account manager is geworden is echt énorm fijn! Hij staat meteen voor je klaar als dat nodig is en helpt je super goed! Hij is een perfectionist en straalt echt passie uit voor zijn werk. Een echte topper!

  thumb Linda Botermans
  3/19/2020

  5 star review  Ik ben super tevreden met mijn nieuwe lasersnijder (Nastja). Zij loopt als een zonnetje. De uitleg en begeleiding rond om mijn laser snijder was top. De Nastja laser snijder is zeker een aanrader voor iedereen die wilt instappen met laser snijden.

  thumb Sven Wenting
  7/21/2020
 • 5 star review  René van den Bergh heeft ons weer fantastisch geholpen met de aflevering van onze tweede lasersnijder. Het voelt heel vertrouwd om met René de aflevering te doen en nog eens alle in's en out's door te nemen. Hij neemt er goed de tijd voor waardoor er steeds weer dingen geleerd worden in elk contact dat we hebben. Dank daarvoor en voor de ondersteuning naderhand.

  thumb Bruno Mol
  3/03/2020

  5 star review  De machine werkt fantastisch. Perfect geleverd, op tijd en volgens afspraak. Een absolute meerwaarde is Francis, de technieker van lasergraaf. Wat een service en databank is die man! Prive zal ik er ook een aankopen en dan is het zeker bij Lasergraaf en Francis als technieker! Bedankt!!

  thumb Hans Steenbeke
  7/16/2020

  5 star review  Wij hebben (O.R.S. Lek en Linge) vorige week 2 Iris Co2 lasers opgehaald bij Lasergraaf voor onze Techniek afdelingen op de Brugklas en VMBO locatie. Deze stonden keurig netjes geassembleerd klaar. René verzorgde de basistraining, waarbij wij de lasers direct hebben kunnen testen en die voor ons heel duidelijk was. Ondanks dat alles goed functioneerde bleek bij thuiskomst op school één van de koelers niet te werken, na telefonisch overleg is René direct naar Culemborg gekomen om de koeler om te ruilen. Super goede service en een dikke pluim.

  thumb johawel
  1/20/2020
 • 5 star review  Goede uitleg gekregen bij de aankoop van de lasercutter. Ben nu een week met de cutter aan het testen en het resultaat is super.

  thumb Dirk Wouters
  7/15/2020

  5 star review  Sinds een paar dagen heb ik thuis de Nastja 60 w CO2 laser staan. Dankzij de heldere uitleg van René van den Bergh zowel voor als na de aankoop kon ik er direct mee aan de slag. Als ontwerper en maker van geschenk label ‘Miss T. Morning looking for stardust’ ben ik helemaal gelukkig met deze laser.

  thumb Paula Betlem
  6/06/2020

  5 star review  Lasergraaf is een bedrijf met het hart op de juiste plaats. Geen poespas alleen goede kwaliteit machines. Uitleg van René van den Bergh geeft duidelijke uitleg en ook na de aankoop is hij bijna dag en nacht bereikbaar voor wie vragen heeft.

  thumb Pim v. d. Zalm
  6/22/2020
 • 5 star review  Héél blij met mijn nieuwe account manager René van den Bergh, zelfs vandaag, op zondag...heeft hij mij geholpen zodat ik verder kon met een opdracht voor iDeMo hout, René nogmaals bedankt!...de 5 sterren heb je dik verdiend!

  thumb Monique Belder
  3/08/2020

  5 star review  Mooie lasermachine gekocht. Helaas werkte de koeling niet goed. Super fijne en snelle hulp op afstand en uiteindelijk de pomp zonder probleem omgeruild. Bedankt voor de goede service!

  thumb Susanne vd Vlist
  7/24/2020

  5 star review  Gisteren mijn CO2 laser (IRIS) opgehaald ter uitbreiding van het machinepark van Festiwood. We hebben veel kennis opgedaan middels een uitgebreide training door Rene van den Bergh. De uitleg was helder en duidelijk met veel ruimte voor vragen, waarvoor dank. De machine staat inmiddels op z'n plek, nog even aansluiten en dan kunnen we aan de slag!

  thumb joost botteram
  2/19/2020
 • 5 star review  René heeft ons goed ingelicht over de mogelijkheden van een lasergrafeer machine. Dit doormiddel van een interactieve uitleg waarbij we zelf ook al de machine mochten gebruiken, erg leuk! We waren daarom ook snel overtuigd dat we er een wilde, en dat hij van lasergraaf zou komen. Ook nu we de machine al een tijdje hebben blijft René betrokken en vraagt regelmatig of we nog ergens tegen aan lopen. Al met al super tevreden dus!

  thumb Rhona Bos
  1/23/2020

  5 star review  deftige klare basis uitleg van Renè , je kan meteen aan de slag eenmaal bezig altijd bereid de vragen te beantwoorden merci Renè

  thumb Gailliaert Eddy
  4/17/2020

  5 star review  Gisteren hebben we de basistraining voor de Nastja 60W lasermachine gevolgd bij Rene. Deze training was duidelijk, goed verzorgd en er was genoeg ruimte voor de vragen die wij hadden. Na afloop hebben we de machine ingeladen en konden we in onze werkplaats direct aan de slag.

  thumb Daphne Berk
  9/01/2020
Scroll naar top
0

Je winkelwagen