welke laserbron moet ik kiezen voor snijden van metalen

Hoe kunnen we helpen?

welke laserbron moet ik kiezen voor snijden van metalen

U bent hier :
< terug

Bij het aanschaffen van een fiber laser machine moet je de machine en de laserbron los van elkaar zien. We kunnen elke bron inbouwen in elke machine. Lasergraaf kan elke laserbron leveren maar spitst zich toe op de 3 meest gebruikte en best geteste laserbronnen. Lees hier welke fiber laserbron het best geschikt is voor jouw toepassing :

RAYCUS laser

Raycus laserbronnen zijn erg sterk in opmars en staan in Azie op #1 qua volumeverkopen. Wereldwijd doen ze mee in de top. Raycus laserbronnen zijn erg prettig geprijsd en heel stabiel (+/- 3-5%). Raycus kan wat minder goed overweg met hoogreflectieve materialen zoals zilver, koper, messing of aluminium etc. maar als het aan komt op snijden van staal en roestvast staal (rvs / inox) dan is raycus een prima keuze voor jarenlang snij-plezier.


IPG laser

IPG heeft haar naam mee en wordt in de industrie beschouwd als een van de beste laserbronnen. IPG bronnen zijn extreem stabiel (+/- 2%) en zijn extreem goed in te regelen voor verschillende materialen. IPG is echter wel een stuk duurder dan Raycus ; deels vanwege de naam, deels vanwege de nog betere techniek. Ook IPG vindt hoogreflectieve materialen minder leuk maar kan er beter mee omgaan dan Raycus. Aluminium, staal en RVS zijn echter geen probleem. Wil je de perfecte cut of werk je naast staal ook veel in aluminium , dan is IPG je beste keuze.


NLIGHT laser

Nlight laserbronnen horen in een aparte klasse. Wijzelf beschouwen NLIGHT als de beste laserbron, alhoewel het marktaandeel niet zo groot is als IPG of RAYCUS. Het grote voordeel van NLIGHT is een zeer ingenieuze  ingebouwde watergekoelde “beam-dump”. Hierdoor kan NLIGHT goed om gaan met hoogreflectieve materialen. Laserlicht dat terug gereflecteerd wordt en bij RAYCUS of IPG de bron zou beschadigen wordt bij NLIGHT netjes afgebogen in de beam-dump zonder schadelijke gevolgen.

Wil je dus flink aan de slag met materialen als koper, messing , zilver en zelfs als je heel veel aluminium snijdt dan is NLIGHT zeker de beste keuze. Houdt er daarbij echter wel rekening mee dat NLIGHT ook de duurste laserbron optie is.

Table of Contents

1 thought on “welke laserbron moet ik kiezen voor snijden van metalen”

  1. Wir möchten ein Stück Metall schneiden lassen. Wir haben uns überlegt, ob wir es mit einer Wasserstrahlschneidmaschine machen sollen. Schön zu lesen, dass es auch andere kleinere Maschinen gibt, die dies machen können.

reageer of stel je vraag hier :

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.