Wanneer moet ik mijn luchtfilters vervangen ?

U bent hier :
< terug

De luchtfilter systemen van Lasergraaf zijn standaard voorzien van een geintegreerd meetsysteem om de kwaliteit van uw filters te bewaken. Dit meetsysteem geeft een alarm wanneer filters vervangen dienen te worden, maar als je wacht tot het alarm af gaat is het vaak al aan de late kant en dien je direct de filters te vervangen.

Wil je van tevoren al weten waar je aan toe bent dan kun je op de display van het filtersysteem ook aflezen hoe vol je filters al zijn.

In re rechter onderhoek kan het drukverlies afgelezen worden.

 • een nieuwe machine zonder filters geeft 0 – 2o pa drukverschil aan
 • een nieuwe machine met nieuwe koolstof  & HEPA filters
 • geeft 200 – 700 pa drukverschil aan
 • een machine met steeds verder verstoppende filters geeft 800 – 2300 pa drukverschil aan
 • het alarm zal afgaan bij 2000 – 2600 pa drukverschil

Wil je dus weten hoe het bijvoorbeeld gesteld is met de kwaliteit van je koolstof / HEPA filter combi cassette (bovenin), verwijder dan het voorfilter en de onderste cassette en zet de machine op stand 9 of 10. Controleer dan het drukverlies in de rechteronderhoek. Is dit veel hoger dan 400-700 hPa dan is dit een indicatie dat deze cassette verstopt is.

Wil je weten of de middelste HEPA filter cassette verstopt is, verwijder dan het voorfilter en de Koolstof/HEPA combi cassette en zet de machine op stand 9 of 10. Controleer dan het drukverlies in de rechteronderhoek. Is dit veel hoger dan 400-700 hPa dan is dit een indicatie dat deze cassette verstopt is.

Links onder in de display kun je zien hoeveel lucht de machine op dat moment verplaatst. Een 500 m3/u machine zal bij nieuwe filters rond 450 – 550 m3/uur draaien, een 700 m3/u filter zal rond 650 – 750 m3/uur draaien. Een machine die verstopt raakt zal geleidelijk minder lucht verplaatsen.

HEPA filters vangen zeer kleine stofdeeltjes af. Als de filters langzaam verstoppen doen de filters hun werk dus goed. Filter verstoppen (veel) sneller bij gebruik van vervuilende materialen. MDF zal de filters bijvoorbeeld erg snel laten verstoppen en wordt daarom sterk afgeraden, maar ook vochtig hout, snijden met verkeerde instellingen, veelvuldig graveren of snijden van laminaten of composieten zal  zorgen voor veel rookontwikkeling en dus filters die sneller verstoppen.

Nieuwe filters kunnen besteld worden via de website :

filter cassettes voor de 500 m3 per uur HEPA filter units

filter cassettes voor de PA700FS serie HEPA filter units

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

actieve google reviews

 • review rating 5  Afgelopen vrijdag heb ik mijn desktop co2 laser Nastja opgehaald en een training gevolgd. De training kreeg ik van René van den Bergh. Veel informatie gekregen, duidelijk uitgelegd en handige tips gekregen. Thuis kon ik na het aansluiten van de machine gelijk aan de slag. Tot nu toe dus erg blij met mijn aankoop bij Lasergraaf!

  thumb Karin
  1/27/2020

  review rating 5  Gisteren mijn CO2 laser (IRIS) opgehaald ter uitbreiding van het machinepark van Festiwood. We hebben veel kennis opgedaan middels een uitgebreide training door Rene van den Bergh. De uitleg was helder en duidelijk met veel ruimte voor vragen, waarvoor dank. De machine staat inmiddels op z'n plek, nog even aansluiten en dan kunnen we aan de slag!

  thumb joost botteram
  2/19/2020

  review rating 5  René heeft ons goed ingelicht over de mogelijkheden van een lasergrafeer machine. Dit doormiddel van een interactieve uitleg waarbij we zelf ook al de machine mochten gebruiken, erg leuk! We waren daarom ook snel overtuigd dat we er een wilde, en dat hij van lasergraaf zou komen. Ook nu we de machine al een tijdje hebben blijft René betrokken en vraagt regelmatig of we nog ergens tegen aan lopen. Al met al super tevreden dus!

  thumb Rhona Bos
  1/23/2020
 • review rating 5  Héél blij met mijn nieuwe account manager René van den Bergh, zelfs vandaag, op zondag...heeft hij mij geholpen zodat ik verder kon met een opdracht voor iDeMo hout, René nogmaals bedankt!...de 5 sterren heb je dik verdiend!

  thumb Monique Belder
  3/08/2020

  review rating 5  Wij hebben (O.R.S. Lek en Linge) vorige week 2 Iris Co2 lasers opgehaald bij Lasergraaf voor onze Techniek afdelingen op de Brugklas en VMBO locatie. Deze stonden keurig netjes geassembleerd klaar. René verzorgde de basistraining, waarbij wij de lasers direct hebben kunnen testen en die voor ons heel duidelijk was. Ondanks dat alles goed functioneerde bleek bij thuiskomst op school één van de koelers niet te werken, na telefonisch overleg is René direct naar Culemborg gekomen om de koeler om te ruilen. Super goede service en een dikke pluim.

  thumb johawel
  1/20/2020

  review rating 5  Dat René van den Bergh onze nieuwe account manager is geworden is echt énorm fijn! Hij staat meteen voor je klaar als dat nodig is en helpt je super goed! Hij is een perfectionist en straalt echt passie uit voor zijn werk. Een echte topper!

  thumb Linda Botermans
  3/19/2020
 • review rating 5  René van den Bergh heeft ons weer fantastisch geholpen met de aflevering van onze tweede lasersnijder. Het voelt heel vertrouwd om met René de aflevering te doen en nog eens alle in's en out's door te nemen. Hij neemt er goed de tijd voor waardoor er steeds weer dingen geleerd worden in elk contact dat we hebben. Dank daarvoor en voor de ondersteuning naderhand.

  thumb Bruno Mol
  3/03/2020
choose language »
Scroll naar top
0

Your Cart