Wanneer moet ik mijn luchtfilters vervangen ?

Hoe kunnen we helpen?

Wanneer moet ik mijn luchtfilters vervangen ?

U bent hier :
< terug

De luchtfilter systemen van Lasergraaf zijn standaard voorzien van een geintegreerd meetsysteem om de kwaliteit van uw filters te bewaken. Dit meetsysteem geeft een alarm wanneer filters vervangen dienen te worden, maar als je wacht tot het alarm af gaat is het vaak al aan de late kant en dien je direct de filters te vervangen.

Wil je van tevoren al weten waar je aan toe bent dan kun je op de display van het filtersysteem ook aflezen hoe vol je filters al zijn.

In re rechter onderhoek kan het drukverlies afgelezen worden.

  • een nieuwe machine zonder filters geeft 0 – 2o pa drukverschil aan
  • een nieuwe machine met nieuwe koolstof  & HEPA filters
  • geeft 200 – 700 pa drukverschil aan
  • een machine met steeds verder verstoppende filters geeft 800 – 2300 pa drukverschil aan
  • het alarm zal afgaan bij 2000 – 2600 pa drukverschil

Wil je dus weten hoe het bijvoorbeeld gesteld is met de kwaliteit van je koolstof / HEPA filter combi cassette (bovenin), verwijder dan het voorfilter en de onderste cassette en zet de machine op stand 9 of 10. Controleer dan het drukverlies in de rechteronderhoek. Is dit veel hoger dan 400-700 hPa dan is dit een indicatie dat deze cassette verstopt is.

Wil je weten of de middelste HEPA filter cassette verstopt is, verwijder dan het voorfilter en de Koolstof/HEPA combi cassette en zet de machine op stand 9 of 10. Controleer dan het drukverlies in de rechteronderhoek. Is dit veel hoger dan 400-700 hPa dan is dit een indicatie dat deze cassette verstopt is.

Links onder in de display kun je zien hoeveel lucht de machine op dat moment verplaatst. Een 500 m3/u machine zal bij nieuwe filters rond 450 – 550 m3/uur draaien, een 700 m3/u filter zal rond 650 – 750 m3/uur draaien. Een machine die verstopt raakt zal geleidelijk minder lucht verplaatsen.

HEPA filters vangen zeer kleine stofdeeltjes af. Als de filters langzaam verstoppen doen de filters hun werk dus goed. Filter verstoppen (veel) sneller bij gebruik van vervuilende materialen. MDF zal de filters bijvoorbeeld erg snel laten verstoppen en wordt daarom sterk afgeraden, maar ook vochtig hout, snijden met verkeerde instellingen, veelvuldig graveren of snijden van laminaten of composieten zal  zorgen voor veel rookontwikkeling en dus filters die sneller verstoppen.

Nieuwe filters kunnen besteld worden via de website :

complete set filters voor 500 m3 HEPA filter units

filter cassettes voor de PA700FS serie HEPA filter units

 

 

Table of Contents

reageer of stel je vraag hier :

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.