Hoe kunnen we helpen?

U bent hier :
< terug

Lasergraaf voert ook onderhoud uit aan machines van andere leveranciers. Onze monteurs zien daarbij erg vaak machines die fout of helemaal niet afgesteld zijn door de leverancier. Hierdoor wordt de levensduur van o.a. de laser buis extreem beperkt.

Elke CO2 laser machine met glazen laser buis dient voor levering ingemeten en individueel ingesteld te worden. De ervaring leert dat dit achterwege gelaten wordt door gebrek aan kennis of om kosten en moeite te besparen. De service monteurs van lasergraaf kunnen je machine in het veld alsnog inmeten en inregelen.

Hoe controleer ik of mijn machine juist is afgesteld ?

Als het lijkt alsof je machine vermogen langzaam af neemt kan het al te laat zijn. Controleer daarvoor de metalen bus in de laser buis. Als de metalen bus verkleurd is door hitte (paars / zwart) dan is de buis overstuurd en is deze doorgebrand. De buis zal dan vervangen moeten worden.

laserbuis overstuurd en dient vervangen te worden.

Heeft je machine een milli-ampere meter (elke goede laser machine heeft er een) dan kun je eenvoudig controleren of de buis overstuurd wordt. Snijd een rondje of vierkant en zet het vermogen op 100%. Kijk tijdens het snijden hoeveel milli-ampere er door de laserbuis getrokken wordt.

Vetrouw je de situatie niet ? Stuur dan een mail naar lasergraaf@gmail.com met :

  • een foto van de laserbuis
  • het vermogen van de laserbuis (in watts)
  • de milli-amperes bij 100% vermogen

Lasergraaf kan dan gratis voor je berekenen hoeveel milli-ampere er maximaal door de laserbuis mag gaan en kan bepalen of je laserbuis overstuurd wordt of niet.

Hoe controleer ik of de laserbuis defect is ?

Staan de maximum milli-amperes goed afgesteld en verlies je vermogen ? Controleer dan altijd eerst of de spiegels juist afgesteld staan of aan vervanging toe zijn. In de meeste gevallen zijn spiegels of lens de oorzaak van vermogensverlies.

Verlies je vermogen tijdens het werk ? Ook dat kan aan de spiegelafstelling liggen, maar er bestaat ook een kans dat de laserbuis of voeding defect is. Ga als volgt te werk om dit te controleren :

  1. snijd een vierkant van 10 x 10 cm. op 100% vermogen
  2. houd tijdens het snijden de milli-ampere meter goed in de gaten. Als de ampere meter tijdens het snijden van het vierkant flink naar beneden loopt is het tijd om door een servicemonteur een diagnose te laten stellen.

Neem in dat geval een filmpje op waarop duidelijk te zien is dat je op vol vermogen snijdt en dat de ampere meter terug loopt. Stuur het filmpje samen met de machine details door naar : service@lasergraaf.nl

 

 

Table of Contents

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *