laserbuis opgebrand of kracht verloren ?

U bent hier :
< terug

Lasergraaf voert ook onderhoud uit aan machines van andere leveranciers. Onze monteurs zien daarbij erg vaak machines die fout of helemaal niet afgesteld zijn door de leverancier. Hierdoor wordt de levensduur van o.a. de laser buis extreem beperkt.

Elke CO2 laser machine met glazen laser buis dient voor levering ingemeten en individueel ingesteld te worden. De ervaring leert dat dit achterwege gelaten wordt door gebrek aan kennis of om kosten en moeite te besparen. De service monteurs van lasergraaf kunnen je machine in het veld alsnog inmeten en inregelen.

Hoe controleer ik of mijn machine juist is afgesteld ?

Als het lijkt alsof je machine vermogen langzaam af neemt kan het al te laat zijn. Controleer daarvoor de metalen bus in de laser buis. Als de metalen bus verkleurd is door hitte (paars / zwart) dan is de buis overstuurd en is deze doorgebrand. De buis zal dan vervangen moeten worden.

laserbuis overstuurd en dient vervangen te worden.

Heeft je machine een milli-ampere meter (elke goede laser machine heeft er een) dan kun je eenvoudig controleren of de buis overstuurd wordt. Snijd een rondje of vierkant en zet het vermogen op 100%. Kijk tijdens het snijden hoeveel milli-ampere er door de laserbuis getrokken wordt.

Vetrouw je de situatie niet ? Stuur dan een mail naar lasergraaf@gmail.com met :

 • een foto van de laserbuis
 • het vermogen van de laserbuis (in watts)
 • de milli-amperes bij 100% vermogen

Lasergraaf kan dan gratis voor je berekenen hoeveel milli-ampere er maximaal door de laserbuis mag gaan en kan bepalen of je laserbuis overstuurd wordt of niet.

Hoe controleer ik of de laserbuis defect is ?

Staan de maximum milli-amperes goed afgesteld en verlies je vermogen ? Controleer dan altijd eerst of de spiegels juist afgesteld staan of aan vervanging toe zijn. In de meeste gevallen zijn spiegels of lens de oorzaak van vermogensverlies.

Verlies je vermogen tijdens het werk ? Ook dat kan aan de spiegelafstelling liggen, maar er bestaat ook een kans dat de laserbuis of voeding defect is. Ga als volgt te werk om dit te controleren :

 1. snijd een vierkant van 10 x 10 cm. op 100% vermogen
 2. houd tijdens het snijden de milli-ampere meter goed in de gaten. Als de ampere meter tijdens het snijden van het vierkant flink naar beneden loopt is het tijd om door een servicemonteur een diagnose te laten stellen.

Neem in dat geval een filmpje op waarop duidelijk te zien is dat je op vol vermogen snijdt en dat de ampere meter terug loopt. Stuur het filmpje samen met de machine details door naar : service@lasergraaf.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

actieve google reviews

 • 5 star review  De machine werkt fantastisch. Perfect geleverd, op tijd en volgens afspraak. Een absolute meerwaarde is Francis, de technieker van lasergraaf. Wat een service en databank is die man! Prive zal ik er ook een aankopen en dan is het zeker bij Lasergraaf en Francis als technieker! Bedankt!!

  thumb Hans Steenbeke
  7/16/2020

  5 star review  Ik ben super tevreden met mijn nieuwe lasersnijder (Nastja). Zij loopt als een zonnetje. De uitleg en begeleiding rond om mijn laser snijder was top. De Nastja laser snijder is zeker een aanrader voor iedereen die wilt instappen met laser snijden.

  thumb Sven Wenting
  7/21/2020

  5 star review  Sinds een paar dagen heb ik thuis de Nastja 60 w CO2 laser staan. Dankzij de heldere uitleg van René van den Bergh zowel voor als na de aankoop kon ik er direct mee aan de slag. Als ontwerper en maker van geschenk label ‘Miss T. Morning looking for stardust’ ben ik helemaal gelukkig met deze laser.

  thumb Paula Betlem
  6/06/2020
 • 5 star review  René heeft ons goed ingelicht over de mogelijkheden van een lasergrafeer machine. Dit doormiddel van een interactieve uitleg waarbij we zelf ook al de machine mochten gebruiken, erg leuk! We waren daarom ook snel overtuigd dat we er een wilde, en dat hij van lasergraaf zou komen. Ook nu we de machine al een tijdje hebben blijft René betrokken en vraagt regelmatig of we nog ergens tegen aan lopen. Al met al super tevreden dus!

  thumb Rhona Bos
  1/23/2020

  5 star review  Vandaag onze co2 laser opgehaald. Duidelijke uitleg gekregen van Nastja. Nu gaan kijken wat we allemaal voor mooie dingen kunnen maken. Bij de Demonstratie en aankoop ook nog aan het rad mogen draaien en een leuke korting van €250 gewonnen. Onze eerste ervaring met Lasergraaf is uitstekend !!

  thumb Marcel Suiskens
  6/19/2020

  5 star review  Mooie lasermachine gekocht. Helaas werkte de koeling niet goed. Super fijne en snelle hulp op afstand en uiteindelijk de pomp zonder probleem omgeruild. Bedankt voor de goede service!

  thumb Susanne vd Vlist
  7/24/2020
 • 5 star review  Dat René van den Bergh onze nieuwe account manager is geworden is echt énorm fijn! Hij staat meteen voor je klaar als dat nodig is en helpt je super goed! Hij is een perfectionist en straalt echt passie uit voor zijn werk. Een echte topper!

  thumb Linda Botermans
  3/19/2020

  5 star review  Nastja heeft mij te woord gestaan. Zeer netjes en professionele hulp, zeker een aanrader.

  thumb daan rietberg
  6/20/2020

  5 star review  Goede uitleg gekregen bij de aankoop van de lasercutter. Ben nu een week met de cutter aan het testen en het resultaat is super.

  thumb Dirk Wouters
  7/15/2020
 • 5 star review  Lasergraaf is een bedrijf met het hart op de juiste plaats. Geen poespas alleen goede kwaliteit machines. Uitleg van René van den Bergh geeft duidelijke uitleg en ook na de aankoop is hij bijna dag en nacht bereikbaar voor wie vragen heeft.

  thumb Pim v. d. Zalm
  6/22/2020

  5 star review  deftige klare basis uitleg van Renè , je kan meteen aan de slag eenmaal bezig altijd bereid de vragen te beantwoorden merci Renè

  thumb Gailliaert Eddy
  4/17/2020

  5 star review  Inmiddels twee weken zijn wij van Foretti.nl bezig met onze nieuwe Nastja 60w, en wat een machine! Ook hebben wij van René van den Bergh de basistraining gehad plus enkele tips en tricks voor het gebruik van de machine. De training was helder en duidelijk met veel mogelijkheden om vragen te stellen. Zeer tevreden, en een aanrader voor iedereen die met lasergraveren aan de gang gaat.

  thumb Hans VAN SETTEN
  9/07/2020
 • 5 star review  Héél blij met mijn nieuwe account manager René van den Bergh, zelfs vandaag, op zondag...heeft hij mij geholpen zodat ik verder kon met een opdracht voor iDeMo hout, René nogmaals bedankt!...de 5 sterren heb je dik verdiend!

  thumb Monique Belder
  3/08/2020

  5 star review  Zeer goed geholpen door Nastja! Uitgebreide en duidelijke instructies gekregen tijdens aflevering. De graveermachine werkt naar behoren en is gebruiksvriendelijk.

  thumb Leo Blocker
  3/22/2020

  5 star review  René, dankjewel voor de deskundige instructie. Het was een bijzonder leerzame, maar ook leuke dag! Wij hebben al erg veel zin om met de machines aan het werk te gaan en voelen ons daar ook bekwaam voor. Mocht dat niet zo zijn, dan weten we dat we op je kunnen rekenen.

  thumb Erwin Meijerink
  7/11/2020
Scroll naar top
0

Your Cart