laser Myrthe – wisselen van metaal naar non-metal

U bent hier :
< terug

Combinatie-laser kan naast alle bekende materialen ook beperkt in staal en RVS snijden. Normaal gebruik je voor het snijden van dunne metalen een fiberlaser, maar CO2 laser Myrthe is uitgevoerd met een automatisch hoogte-volgsysteem en een extra krachtige laserbuis waardoor het metaal zeer heet wordt. Door toevoeging van zuurstof kunnen we dan een min of meer gecontroleerd snij-brand proces op gang brengen waardoor ruwe vormen in staal tot 1.2 mm en rvs tot 1 mm gesneden kunnen worden.

btr

Metalen en non-metalen gebruiken verschillende lensen op verschillende brandpunt afstanden. Het is dus noodzakelijk de machine om te schakelen als men metalen wil snijden na bijvoorbeeld hout of kunststof.

METAAL SNIJBRANDEN MET LASER MYRTHE

Zet de focus-schakelaar op automatisch. De laserkop zal nu automatisch metalen detecteren en op de juiste focushoogte ingesteld worden.

zet focus schakelaar rechtsboven op “auto”

vervang de bestaande non-metal lenshouder door de dummy-houder en plaats de METAL lens in de ONDERSTE lenshouder in de snij-kop. (Metalen snijden = korte focusafstand , Non-metalen = lange focus afstand). Schroef daarna de 1.5 mm. koperen laser-tip in de laserkop. (zie foto hieronder)

Zorg dat de lens gecentreerd en goed afgesteld is en zet de zuurstof toevoer open met een druk van 700 tot 800 Kpa. Let op dat er na het omschakelen nog gewone lucht in de leiding kan zitten. Laat het eerste werkstuk dan ook even doorblazen en start desnoods opnieuw om de zuurstof helemaal door te laten blazen tot de laserkop.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

actieve google reviews

 • review rating 5  Dat René van den Bergh onze nieuwe account manager is geworden is echt énorm fijn! Hij staat meteen voor je klaar als dat nodig is en helpt je super goed! Hij is een perfectionist en straalt echt passie uit voor zijn werk. Een echte topper!

  thumb Linda Botermans
  3/19/2020

  review rating 5  René heeft ons goed ingelicht over de mogelijkheden van een lasergrafeer machine. Dit doormiddel van een interactieve uitleg waarbij we zelf ook al de machine mochten gebruiken, erg leuk! We waren daarom ook snel overtuigd dat we er een wilde, en dat hij van lasergraaf zou komen. Ook nu we de machine al een tijdje hebben blijft René betrokken en vraagt regelmatig of we nog ergens tegen aan lopen. Al met al super tevreden dus!

  thumb Rhona Bos
  1/23/2020

  review rating 5  deftige klare basis uitleg van Renè , je kan meteen aan de slag eenmaal bezig altijd bereid de vragen te beantwoorden merci Renè

  thumb Gailliaert Eddy
  4/17/2020
 • review rating 5  René van den Bergh heeft ons weer fantastisch geholpen met de aflevering van onze tweede lasersnijder. Het voelt heel vertrouwd om met René de aflevering te doen en nog eens alle in's en out's door te nemen. Hij neemt er goed de tijd voor waardoor er steeds weer dingen geleerd worden in elk contact dat we hebben. Dank daarvoor en voor de ondersteuning naderhand.

  thumb Bruno Mol
  3/03/2020

  review rating 5  Afgelopen vrijdag heb ik mijn desktop co2 laser Nastja opgehaald en een training gevolgd. De training kreeg ik van René van den Bergh. Veel informatie gekregen, duidelijk uitgelegd en handige tips gekregen. Thuis kon ik na het aansluiten van de machine gelijk aan de slag. Tot nu toe dus erg blij met mijn aankoop bij Lasergraaf!

  thumb Karin
  1/27/2020

  review rating 5  Wij hebben (O.R.S. Lek en Linge) vorige week 2 Iris Co2 lasers opgehaald bij Lasergraaf voor onze Techniek afdelingen op de Brugklas en VMBO locatie. Deze stonden keurig netjes geassembleerd klaar. René verzorgde de basistraining, waarbij wij de lasers direct hebben kunnen testen en die voor ons heel duidelijk was. Ondanks dat alles goed functioneerde bleek bij thuiskomst op school één van de koelers niet te werken, na telefonisch overleg is René direct naar Culemborg gekomen om de koeler om te ruilen. Super goede service en een dikke pluim.

  thumb johawel
  1/20/2020
 • review rating 5  Héél blij met mijn nieuwe account manager René van den Bergh, zelfs vandaag, op zondag...heeft hij mij geholpen zodat ik verder kon met een opdracht voor iDeMo hout, René nogmaals bedankt!...de 5 sterren heb je dik verdiend!

  thumb Monique Belder
  3/08/2020

  review rating 5  Gisteren mijn CO2 laser (IRIS) opgehaald ter uitbreiding van het machinepark van Festiwood. We hebben veel kennis opgedaan middels een uitgebreide training door Rene van den Bergh. De uitleg was helder en duidelijk met veel ruimte voor vragen, waarvoor dank. De machine staat inmiddels op z'n plek, nog even aansluiten en dan kunnen we aan de slag!

  thumb joost botteram
  2/19/2020

  review rating 5  Zeer goed geholpen door Nastja! Uitgebreide en duidelijke instructies gekregen tijdens aflevering. De graveermachine werkt naar behoren en is gebruiksvriendelijk.

  thumb Leo Blocker
  3/22/2020
choose language »
Scroll naar top
0

Your Cart