laser Myrthe – wisselen van metaal naar non-metal

Hoe kunnen we helpen?

laser Myrthe – wisselen van metaal naar non-metal

U bent hier :
< terug

Combinatie-laser kan naast alle bekende materialen ook beperkt in staal en RVS snijden. Normaal gebruik je voor het snijden van dunne metalen een fiberlaser, maar CO2 laser Myrthe is uitgevoerd met een automatisch hoogte-volgsysteem en een extra krachtige laserbuis waardoor het metaal zeer heet wordt. Door toevoeging van zuurstof kunnen we dan een min of meer gecontroleerd snij-brand proces op gang brengen waardoor ruwe vormen in staal tot 1.2 mm en rvs tot 1 mm gesneden kunnen worden.

btr

Metalen en non-metalen gebruiken verschillende lensen op verschillende brandpunt afstanden. Het is dus noodzakelijk de machine om te schakelen als men metalen wil snijden na bijvoorbeeld hout of kunststof.

METAAL SNIJBRANDEN MET LASER MYRTHE

Zet de focus-schakelaar op automatisch. De laserkop zal nu automatisch metalen detecteren en op de juiste focushoogte ingesteld worden.

zet focus schakelaar rechtsboven op “auto”

vervang de bestaande non-metal lenshouder door de dummy-houder en plaats de METAL lens in de ONDERSTE lenshouder in de snij-kop. (Metalen snijden = korte focusafstand , Non-metalen = lange focus afstand). Schroef daarna de 1.5 mm. koperen laser-tip in de laserkop. (zie foto hieronder)

Zorg dat de lens gecentreerd en goed afgesteld is en zet de zuurstof toevoer open met een druk van 700 tot 800 Kpa. Let op dat er na het omschakelen nog gewone lucht in de leiding kan zitten. Laat het eerste werkstuk dan ook even doorblazen en start desnoods opnieuw om de zuurstof helemaal door te laten blazen tot de laserkop.

 

Table of Contents

reageer of stel je vraag hier :

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.