Installatie van uw (kleinere) CO2 machine

Hoe kunnen we helpen?

U bent hier :
< terug

Heeft U uw CO2 machine bij ons gekocht en zelf opgehaald ? Dan zijn er enkele handelingen die U nog moet verrichten nadat U de lasermachine op haar definitieve plaats heeft gezet. Hieronder volgen nogmaals de stappen die onze labmanager al met U heeft doorgenomen tijdens het afhalen van de machine :

transport

 • de laserbuis is van glas en erg gevoelig voor schokken. Vervoer uw machine langzaam en voorzichtig.
 • moet uw lasermachine over een trap naar boven of moet deze gekanteld worden voor een deuropening dan moeten bij voorkeur alle deuren eerst verwijderd worden. Alle deuren kunnen met sleutels en of het uittrekken van de veerscharnieren makkelijk losgenomen worden. Dit scheelt gewicht. Laat bij voorkeur de grote deur/deksel zitten en plak deze goed af met tape zodat deze niet open slaat tijdens het kantelen.
 • LET OP ! Uw lasermachine kan nog erg glad zijn. Voor het transport is de hele machine ingeolied om roesten tegen te gaan. Laat de machine niet uit uw handen glijden.

koeling aansluiten

 • uw koelmachine is normaal gesproken al afgevuld met de juiste hoeveelheid water. (zie peilglas achterop de koelmachine)
 • sluit de siliconenslangen aan tussen de koelmachine en de laser  , LET OP :
  • OUTLET op de koelmachine gaat naar INLET op de lasermachine
  • en INLET gaat naar OUTLET
 • sluit de alarmkabel aan tussen de koelmachine en de lasermachine (zwarte kabel met 3 polige en 4 polige stekker kan maar op 1 manier ingestoken worden)
 • steek alleen de koelmachine in het stopcontact en zet deze aan.
 • open de achterkant van de laser machine en kijk naar de waterstroom in de laserbuis. de uitgang van de waterstroom zit bovenop de buis nabij de spiegels aan de rechterkant.
 • controleer de slangen en laserbuis op lekken
 • ga koffie / thee drinken en laat de koelmachine een tijdje draaien om alle luchtbellen uit de laserbuis te halen
 • controleer of alle luchtbellen uit de glazen laserbuis verdwenen zijn – help desnoods een handje door in de slangen te knijpen (luchtbellen bewegen)

Air support

 • sluit een siliconenslang aan tussen de air-support compressor en de AIR IN aansluiting op de lasermachine

afzuigventilator / filter systeem

 • sluit de dikke ventilatieslang aan op de lasermachine en op zij-aansluiting van de afzuigventilator (of de ingang van de meegeleverde HEPA filter installatie)
 • Indien er geen filterinstallatie is aangekocht (wel sterk aan te raden) sluit dan de lange flexibele slang aan op de afzuigventilator en laat deze uitmonden in de buitenlucht.

computersysteem

 • open het zijpaneel van de lasermachine en vindt de lange USB kabel binnenin
 • sluit de USB kabel aan op uw Windows computer.
 • controleer of de machine binnenin (bewust) geblokkeerd is. Vaak tapen we voor transport de tandriemen aan elkaar. Maak alles vrij, de laserkop kan nu langzaam met de hand bewogen worden in 4 richtingen
 • zorg dat de autofocus pen (indien aanwezig) aan de voorkant van de laserkop staat en draden niet in het laserpad zitten.
 • zorg dat de laserkop vrij kan bewegen van het laserbed of de honingraat tafel en zet nu eerst de lasermachine aan.
 • installeer nu de bij de laser geleverde software of download de laatste versie van RDWorks hier : http://en.rd-acs.com/down.aspx?TypeId=50074&FId=t14:50074:14
 • download daarna eventueel de gratis Nederlandse upgrade van de software via onze website : https://lasergraaf.nl/product/laser-software-voor-aansturen-van-lasermachines/

controle en opstarten

 • zet de lasermachine (opnieuw) aan en wacht tot de opstartprocedure klaar is
 • zorg dat de koelmachine aan staat en dat deze al minimaal 1 minuut heeft gedraaid
 • leg materiaal onder de laserkop (wit papier) en focus het brandpunt van de lens op het papier
 • druk op de “PULSE” knop om de laser kort af te vuren en kijk daarbij of de Ma meter uit slaat
 • als de laser een zeer klein brandvlekje / speldenprikje *** op het papier zet bent u klaar met het aansluiten van de machine.
 • teken in de lasersoftware een vierkantje en klik op “contouren” of “starten” in de software. Als de laserkop beweegt zijn alle drivers goed geinstalleerd op uw computer.

*** Is de vorm van het gaatje bij het afvuren van een laserpuls geen scherpe speldenprik dan moet U de spiegels opnieuw afstellen. De laserpuls vertoont dan mogelijk een streepje, een halve maan, 2 punten, een schaduwvlak of helemaal geen brandvlek. Spiegels dienen wekelijks gecontroleerd te worden en indien nodig bijgesteld te worden.

Table of Contents

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

actieve google reviews

 • 5 star review  René heeft ons goed ingelicht over de mogelijkheden van een lasergrafeer machine. Dit doormiddel van een interactieve uitleg waarbij we zelf ook al de machine mochten gebruiken, erg leuk! We waren daarom ook snel overtuigd dat we er een wilde, en dat hij van lasergraaf zou komen. Ook nu we de machine al een tijdje hebben blijft René betrokken en vraagt regelmatig of we nog ergens tegen aan lopen. Al met al super tevreden dus!

  thumb Rhona Bos
  1/23/2020

  5 star review  Dat René van den Bergh onze nieuwe account manager is geworden is echt énorm fijn! Hij staat meteen voor je klaar als dat nodig is en helpt je super goed! Hij is een perfectionist en straalt echt passie uit voor zijn werk. Een echte topper!

  thumb Linda Botermans
  3/19/2020

  5 star review  Inmiddels twee weken zijn wij van Foretti.nl bezig met onze nieuwe Nastja 60w, en wat een machine! Ook hebben wij van René van den Bergh de basistraining gehad plus enkele tips en tricks voor het gebruik van de machine. De training was helder en duidelijk met veel mogelijkheden om vragen te stellen. Zeer tevreden, en een aanrader voor iedereen die met lasergraveren aan de gang gaat.

  thumb Hans VAN SETTEN
  9/07/2020
 • 5 star review  Vandaag mijn lasersnijder opgehaald enden cursus van René gevolgd. Ik ben zeer tevreden met de laser & de service. René heeft mij heel goed geholpen en alles duidelijk uitgelegd. Zeker een aanrader!!

  thumb Nick Simonis
  6/29/2020

  5 star review  De installatie en opleiding van de Iris was prima verzorgt. Heel verhelderend, onder de bezielende leiding van René van den Bergh van de firma Lasergraaf. Ook in aanloop naar de aanschaf van dit apparaat veel tips en support ervaren van René. Ik ben dus erg tevreden over de geleverde support door Lasergraaf.

  thumb Whowter Forest
  5/24/2020

  5 star review  We merkten meteen dat René wist waarover hij praat: veel kennis die hij graag met zijn klanten deelt. Een aardig man met een goede commerciële en menselijke instelling: doe zo verder René en Lasergraaf!

  thumb Nathalie Uytterhoeven
  9/24/2020
 • 5 star review  Afgelopen vrijdag heb ik mijn desktop co2 laser Nastja opgehaald en een training gevolgd. De training kreeg ik van René van den Bergh. Veel informatie gekregen, duidelijk uitgelegd en handige tips gekregen. Thuis kon ik na het aansluiten van de machine gelijk aan de slag. Tot nu toe dus erg blij met mijn aankoop bij Lasergraaf!

  thumb Karin
  1/27/2020

  5 star review  Mooie lasermachine gekocht. Helaas werkte de koeling niet goed. Super fijne en snelle hulp op afstand en uiteindelijk de pomp zonder probleem omgeruild. Bedankt voor de goede service!

  thumb Susanne vd Vlist
  7/24/2020

  5 star review  Goede uitleg gekregen bij de aankoop van de lasercutter. Ben nu een week met de cutter aan het testen en het resultaat is super.

  thumb Dirk Wouters
  7/15/2020
 • 5 star review  René, dankjewel voor de deskundige instructie. Het was een bijzonder leerzame, maar ook leuke dag! Wij hebben al erg veel zin om met de machines aan het werk te gaan en voelen ons daar ook bekwaam voor. Mocht dat niet zo zijn, dan weten we dat we op je kunnen rekenen.

  thumb Erwin Meijerink
  7/11/2020

  5 star review  René van den Bergh heeft ons weer fantastisch geholpen met de aflevering van onze tweede lasersnijder. Het voelt heel vertrouwd om met René de aflevering te doen en nog eens alle in's en out's door te nemen. Hij neemt er goed de tijd voor waardoor er steeds weer dingen geleerd worden in elk contact dat we hebben. Dank daarvoor en voor de ondersteuning naderhand.

  thumb Bruno Mol
  3/03/2020

  5 star review  Wij hebben (O.R.S. Lek en Linge) vorige week 2 Iris Co2 lasers opgehaald bij Lasergraaf voor onze Techniek afdelingen op de Brugklas en VMBO locatie. Deze stonden keurig netjes geassembleerd klaar. René verzorgde de basistraining, waarbij wij de lasers direct hebben kunnen testen en die voor ons heel duidelijk was. Ondanks dat alles goed functioneerde bleek bij thuiskomst op school één van de koelers niet te werken, na telefonisch overleg is René direct naar Culemborg gekomen om de koeler om te ruilen. Super goede service en een dikke pluim.

  thumb johawel
  1/20/2020
 • 5 star review  Héél blij met mijn nieuwe account manager René van den Bergh, zelfs vandaag, op zondag...heeft hij mij geholpen zodat ik verder kon met een opdracht voor iDeMo hout, René nogmaals bedankt!...de 5 sterren heb je dik verdiend!

  thumb Monique Belder
  3/08/2020

  5 star review  Vandaag onze co2 laser opgehaald. Duidelijke uitleg gekregen van Nastja. Nu gaan kijken wat we allemaal voor mooie dingen kunnen maken. Bij de Demonstratie en aankoop ook nog aan het rad mogen draaien en een leuke korting van €250 gewonnen. Onze eerste ervaring met Lasergraaf is uitstekend !!

  thumb Marcel Suiskens
  6/19/2020

  5 star review  Gisteren mijn CO2 laser (IRIS) opgehaald ter uitbreiding van het machinepark van Festiwood. We hebben veel kennis opgedaan middels een uitgebreide training door Rene van den Bergh. De uitleg was helder en duidelijk met veel ruimte voor vragen, waarvoor dank. De machine staat inmiddels op z'n plek, nog even aansluiten en dan kunnen we aan de slag!

  thumb joost botteram
  2/19/2020
Scroll naar top
0

Je winkelwagen