geanodiseerd aluminium bewerken

Hoe kunnen we helpen?

geanodiseerd aluminium bewerken

U bent hier :
< terug

Normaal gesproken dienen we bij het laser graveren of snijden van materialen altijd een keuze te maken tussen een CO2 lasermachine of een fiber laser machine, maar bij geanodiseerd aluminium kunnen we zowel CO2 als fiber lasers inzetten om het materiaal te graveren. Het effect is bij beide systemen echter wel verschillend.

De fiber markeer lasers zullen extreem snel kunnen markeren en graveren en doen dit met ongekende precisie. Grote voordeel van de fiberlaser is ook dat de laser specificaties heel precies afgesteld kunnen worden daardoor ook vele kleurschakeringen te maken zijn op geanodiseerd aluminium.

Ook de CO2 laser kan geanodiseerd aluminium graveren. Dit gaat vaak iets langzamer dan bij fiber lasers (tandriemen vs. galvo spiegels) en de resolutie is iets minder (alhoewel je dat alleen ziet met een vergrootglas). Kleurschakeringen zijn veel minder of helemaal niet mogelijk met een CO2 laser, maar het grootste voordeel is dat een CO2 laser naast het geanodiseerd aluminium ook honderden andere materialen kan verwerken. Ten slotte hebben CO2 laser machines over het algemeen een veel groter werkbereik. Handig voor grote werkstukken, of voor 100 kaartjes tegelijk graveren.

 

Table of Contents

reageer of stel je vraag hier :

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.