fiberlaser tips – nozzles – conus – vervangen

Hoe kunnen we helpen?

fiberlaser tips – nozzles – conus – vervangen

U bent hier :
< terug

De nozzles of tips aan het eind van een fiberlaser kop zijn slijtdelen en dienen van tijd tot tijd vervangen te worden. Veel belangrijker is echter dat voor elk werk een specifieke nozzle gebruikt dient te worden. Hieronder geven we aan welke tip of nozzle wanneer gebruikt moet worden :

nozzle diameter

Nozzles hebben aan het uiteinde een gaatje waar de laserstraal precies midden door moet schieten. Uit dit gaatje wordt ook de zuurstof of stikstof onder hoge druk geperst. Hoe groter het gat, hoe meer gas er verbruikt wordt en hoe dikker het plaatmateriaal kan zijn. Nozzle gaatjes worden in de praktijk gebruikt in diameters van 1 tot 4 millimeter, vaak oplopend in 0,1 mm.

nozzle coating

Alhoewel de meeste nozzles uitgevoerd zijn in koper of messing zijn ze ook te krijgen met een geharde coating. Deze lasertips zijn meestal zilverkleurig en zijn beter bestand tegen opspattend gesmolten metaal.

enkele ,dubbele uitvoering en showers

Nozzles zijn te krijgen in enkele uitvoering of met een dubbele bus of conus binnenin. Over het algemeen worden de enkele uitvoeringen gebruikt bij stikstof snijden en de dubbele uitvoering bij het snijden met zuurstof (extra koeling). Voor speciale gevallen zijn er ook nog shower-nozzles waar meer luchtgaten inzitten voor een breder hulpgas patroon op het materiaal.

binnenvorm conisch of recht

De rechte binnenvormen (cilinder) worden vooral gebruikt bij dunner plaatmateriaal. De conische binnenvormen vooral bij dikker plaatmateriaal waarbij hogere gasdruk en correcte werveling van de lucht belangrijk zijn,

Table of Contents

reageer of stel je vraag hier :

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.