CO2 laser lenzen preventief vervangen

Hoe kunnen we helpen?

CO2 laser lenzen preventief vervangen

U bent hier :
< terug

Lenzen in uw laser machine zijn verbruiksartikelen en dienen bij voorkeur periodiek en preventief vervangen te worden. Lenzen in uw lasermachine vallen daarom ook nooit onder garantie. De kwaliteit van de lens gaat langzaam achteruit en zal dan ineens gaan scheuren of verbranden. Ook zal het laservermogen op uw werkstuk langzaam af nemen als U de lens te lang gebruikt. We adviseren minimaal 1x per jaar uw lens te (laten) vervangen.

Het volle vermogen van uw laserstraal gaat door de lens en de coating heen, maar er bestaan geen lenzen die 100% licht doorlaten dus er zal altijd een klein beetje rest-energie in uw lens achterblijven. Microscopisch kleine stofdeeltjes zullen daardoor middels de laserstraal ook ingebrand worden in uw lens waardoor het licht nog meer geabsorbeerd wordt en uw lens nog heter wordt en dus nog sneller beschadigd.

ingebrande lens – waarbij de spiegels overigens ook slecht afgesteld stonden en de laserstraal dus niet in het midden van de lens geprojecteerd was.

tip : Standaard lasersmachines zoals IRIS en VERA gebruiken 20 mm. lenzen.  Deze lenzen worden geleverd met verschillende brandpuntsafstanden. Hoe langer de brandpuntsafstand, hoe verder uw werkstuk verwijderd is van de laserkop, en hoe minder de invloed van de airsupport is op uw werkstuk. Langere brandpuntsafstanden kunnen in principe dikkere zachte materialen snijden met rechtere snij-kerf.

De universele lens in onze machines heeft een brandpuntafstand van 2 inch of 50.8 mm.

ZNSE lens voor CO2 laser machines

 

Table of Contents

reageer of stel je vraag hier :

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.