Hoe werkt een bestelling bij lasergraaf.nl ?

Hoe werkt uw bestelling bij Lasergraaf.nl ?

lasergraaf4Lasergraaf laat haar machines bouwen in China. Bijna al onze bestellingen zijn maatwerk wat inhoudt dat de machine speciaal voor ons gebouwd wordt op het moment van bestellen.

De bouwtijd van een lasermachine hangt een beetje af van de afmetingen van de machine, maar duurt gemiddeld 3 tot 5 werkdagen. Het weg transport in China neemt ongeveer 2 dagen in beslag, en inklaren van kratten en containers in de Chinese haven ook nog eens 2 dagen. Het schip vaart daarna in ongeveer 24 dagen naar Rotterdam. Tenslotte hebben wij in Nederland nog 3 tot 5  dagen nodig voor lossen, invoeren en andere douaneformaliteiten, en wegtransport Nederland.

Al met al dus gemiddeld zo’n 35 tot 40 dagen tussen bestelling en het openen van uw eigen houten krat met daarin uw nieuwe laser machine.

Bij uw bestelling betaalt U vooraf altijd het volle bedrag van uw aankoop. Sommige mensen vinden dit eng of spannend, en dat is begrijpelijk. Voor U is het misschien een eenmalige bestelling terwijl wij elke week grote bedragen vooruit betalen naar China.

Dit is ook een van de redenen waarom lasergraaf.nl in het leven is geroepen. U betaalt via Lasergraaf aan een Nederlands bedrijf met een Nederlandse reputatie, en U bent beschermd onder het Nederlands kooprecht.  Daarnaast geven wij U ook onze 90 dagen garantie. Indien wij een product om wat voor reden dan ook niet binnen 90 dagen aan U geleverd hebben kunt U kiezen voor onherroepelijke annulering en krijgt U altijd de volle aanbetaling terug gestort.

tracking2Op het moment dat door U een bestelling wordt geplaatst betalen wij onze producenten in China direct de volle 100%. Dit doen wij omdat wij onze leveranciers vertrouwen, maar onder andere ook om kosten te besparen op internationaal betalingsverkeer. Op het moment dat Uw krat / machine in China op het schip wordt geladen ontvangen wij een zogenaamde Bill of Lading. Dit is een bewijs dat de producten ook daadwerkelijk op het schip geladen staan en onderweg zijn naar Nederland. U kunt desgewenst een kopie opvragen van deze Bill of Lading.

Als uw machine in de fabriek afgebouwd is kunnen we voor U een foto-serie aanvragen; U heeft dan alvast een voorproefje van wat er binnen enkele dagen op zeetransport naar U onderweg gaat. Op het moment dat de ‘bill of lading’ afgegeven is krijgt U van ons ook een speciale tracking link waarmee U het zeetransport LIVE kunt volgen op haar route naar de haven van Rotterdam.

Doaune , belastingen, invoerrechten en inklaren

Niet iedereen kan zomaar machines importeren vanuit het buitenland. Lasergraaf.nl is door de Nederlandse Douane echter voorzien van de nodige EORI nummering en douane_container_rotterdam_hhheeft directe contacten met bedrijven in de haven van Rotterdam. Als uw machine in de haven van Rotterdam binnen komt zorgen wij voor alle douane documenten, belastingen, invoerrechten, haventransporten, inklaringen en wegtransporten in Nederland. U hoeft hier niets voor te doen, en alle kosten zijn al in uw machine-prijs inbegrepen !

Optie : Afhalen Tilburg

Als uw machine uiteindelijk bij Lasergraaf.nl in Tilburg aan komt blijft deze ongeopend in de krat staan. U krijgt dan van ons een bericht en we maken met U een afspraak wanneer U de machine zelf op kunt halen.  Houd bij het ophalen a.u.b. rekening met het gewicht en de afmetingen van uw bestelling. Bij voorkeur heeft U een bestel of vrachtauto met hydraulisch platform. Wij hebben geen hijs -hef middelen op locatie.

Optie : Afhalen en samen uitpakken / in bedrijf stellen

Als uw machine uiteindelijk in Tilburg aan komt controleren we eerst uw bestelling. U krijgt dan van ons een bericht en we maken met U een afspraak om samen met U de machine uitvoerig te bekijken. Dit gebeurt in een locatie van Fablab 013 in Tilburg, waar onze machines ook dagelijks in gebruik zijn. In het lab controleren we samen de inhoud van uw krat.

Een van onze lab medewerkers zal daarna samen met U een proef project laseren en indien gewenst een gebruikersinstructie geven op basis van eigen ervaringen in het lab.

U moet voor deze optie bij voorkeur enkele uren de tijd nemen. U leert dan uw machine goed kennen, en U kunt ervaringen delen met onze workshop managers. Houd bij het ophalen a.u.b. rekening met het gewicht en de afmetingen van uw bestelling. Bij voorkeur heeft U een bestelbusje of vrachtauto. Wij hebben geen hijs -hef middelen op locatie.

Optie : Bezorgen in Nederland

Via onze vervoerder bezorgen wij de machine direct bij U aan het bedrijf of aan huis. Alle machines worden aan de straat geleverd. U dient zelf zorg te dragen voor eventueel intern transport. Voor moeilijke situaties (Trappen / smalle deuren etc.) kunnen we U graag refereren naar Koninklijke Saan. Zij transporteren voor ons (vooral erg grote) machines in zeer complexe situaties.

** Alle foto’s genomen in onze werkplaat China – Kleur en afwerking van het geleverde product kunnen afwijken van foto’s.

6 Responses to Hoe werkt een bestelling bij lasergraaf.nl ?

 1. Ben Willemsen schreef:

  Beste medewerkers, we willen graag in onze winkel om vanuit het kantoor en kantine in de winkel te kunnen kijken 6 doorkijkspiegels hebben van 56 x 101 cm. Kunnen jullie die leveren? Wilmo schoenservice, Rat verleghstraat 16, 4815 NZ, Breda

 2. Sarah Arntz schreef:

  Beste meneer/mevrouw,

  Voor onze werkplaats zijn we opzoek naar een lasersnijder met de volgende eigenschappen:

  – kan platen bewerken tot minstens 600 x 500 mm

  – kan de volgende materialen snijden:

  – minstens 10 mm dik hout multiplex

  – minstens 2 mm dik hout MDF

  – minstens 5 mm dik kunststof

  – indien mogelijk minstens 2 mm dik metaal

  Ik hoor graag of dit mogelijk is en zo ja, wat de verschillende opties + prijzen zijn.

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Sarah Arntz

  De oude Bibliotheek B.V.

  Raam 180
  2611 WP Delft

  T +31 15 240 05 55
  M +31 6 29 20 24 22
  lab@dob-academy.nl

  • pete schreef:

   Dag Sarah, onze machines BIANCA en VERA kunnen alles wat je vraagt. Als het formaat ietsje kleiner mag (600×400) dan kun je ook met een IRIS uit de voeten.

 3. Greg schreef:

  Beste

  zijn prijzen vermeldt op de website inclusief btw?

  ik heb ernstige intresse in de iris

  80w

  red dot

  autofocus

  honinggraattafel

  rotatiemodule

  kan ik deze bij jullie werkend komen bekijken eventueel deze zaterdag ?

  mvg

  Greg

  • pete schreef:

   Al onze machines staan werkend bij ons in Fablab013 en worden elke dag door onze bezoekers gebruikt. Iedereen is 6 dagen per week welkom om te komen kijken en spelen met de lasermachines.

Geef een reactie